Смятате, че е невъзможно да се спре влошаването на варикозните вени? Проучванията в тази област показват точно обратното. С подходящи грижи е възможно да предотвратим образуването на нови разширения по тези кръвоносни съдове.
 

Съветите:


1.


 

Избягвайте да стоите или седите продължително време. Ако това е невъзможно, постарайте се най-малкото непрекъснато да сменяте позицията на тялото и да си осигурите поне 30 минути движение на ден. Не е препоръчително и да кръстосвате крака.
 

2.

 

Непременно редовно почивайте, ставайте. Помислете как можете по-често да повдигате краката си на високо, дори в работата. Да си осигурите малка табуретка под бюрото не е вариант за пренебрегване. Мярката несъмнено ще подобри кръвообращението.
Вкъщи вдигането на краката трябва да е на височината на сърцето. Подложете няколко възглавници под прасците и ходилата при легнало положение. Така болката и дискомфортът в краката значително ще намалеят.

 

NEWS_MORE_BOX


3.

 

Редовните упражнения подобряват кръвообращението, което се отразява и на здравето на вените в долните крайници. Спортът допринася и за стегната фигура и тегло в норма, които по принцип са от факторите, предразполагащи образуването на разширени вени и сърдечносъдови заболявания. Фитнесът не е за пренебрегване дори още повече при налично заболяване, тъй като той се отразява благоприятно на тонуса на целия организъм и психиката.