Понякога се чудите защо се чувствате толкова отпаднали. Тялото ви тежи, изморени сте, не ви се става от леглото, не ви се захваща с абсолютно нищо, не ви се ходи никъде. Уж, не сте болни, а имате чувството, че нямате сили за нищо. За да излезете от този проблем, започвате да се храните повече, считайки, че така ще доставите на тялото необходимите му вещества, пиете повече кафе, пушите цигари, разчитайки на тях да ви дадат живителна сила. В действителност, за кратко се чувствате по-добре и продължавате напред в същата посока, без изобщо да подозирате, че тялото ви е акумулирало много токсини. Влизайки веднъж в този сценарий, проблемът се задълбочава, докато не си дадете ясна сметка, че имате нужда от пречистване. И както и да се нарича това състояние – „пролетна умора“, „сезонна адаптация“ или нещо друго – то върви със своите неприятни симптоми.

 

В динамичния свят, в който живеем, на нас ни се иска телата ни да са активни непрестанно, без да им даваме почивка. Не само това, ами допълнително ги натоварваме, приемайки ежедневно кафе, цигари, хапчета за отслабване, хормонални таблетки, позовавайки се на тяхната способност да ни държат будни и в добра кондиция през цялото време. Точно обратното – този ефект е само временен. Именно тези стимуланти причиняват скоростна загуба на енергия и емоционални неблагоразположения. Могат да причинят и главоболие, спад в имунната система и обща отпадналост.


 

Всеки организъм има способността да се пречиства и от външните, и от вътрешните токсини. Самата детоксикация е процес, в който участват много органи – бъбреци, пикочен мехур, черен дроб, кръв, бели дробове, кожа, черва. Тялото се пречиства абсолютно всеки ден. Понякога, когато тялото е твърде затормозено и не може да се справи с изчистването на токсините, то ги пренасочва за складиране някъде в организма, където е по-безопасно да бъдат към момента. Това може да доведе до редица сериозни неразположения.

 

Така или иначе, приемаме непрекъснато отровни вещества от въздуха, храната, водата, дрехите... Образуваме токсини и в резултат на стрес и напрегнато ежедневие, излагане на лъчения от екрани...

 

А бихме могли да избегнем поне тези неблагоприятни фактори, които са въпрос на информиран избор. Чрез пълноценното хранене, консумация на повече плодове и зеленчуци, чрез периодично спазване на детоксикиращ режим, можем да помогнем на тялото да се освободи от натрупаните токсични вещества и да ни даде нужната енергия и добро самочувствие.

 

DetoxiFive (ДетоксиФайв) е формула от пет натурални съставки със специфични механизми за подпомагане на естествените обменни и пречистващи процеси в организма. Продуктът допринася за защита на клетките от оксидативен стрес и за нормалната функция на имунната система.

 

Aндрографисът ускорява обезвреждането и елиминирането на токсините чрез черния дроб и жлъчката. Андрографолидите в Андрографиса намаляват вредата върху черния дроб от употребата на алкохол и някои лекарства.

 

Леспедезата пречиства по уникален механизъм кръвта и съдовата мрежа на бъбреците. За разлика от повечето диуретици, които просто промиват пикочните пътища, Леспедезата подобрява работата на гломерулите (клъбца от кръвоносни съдове). Те филтрират кръвта от отрови. 


Мащерката се използва ефективно при широк спектър белодробни проблеми. Благоприятният ѝ ефект се дължи на ценни етерични масла. Те биват абсорбирани от лигавицата, където стимулират жлезистите ѝ клетки и власинките на епитела. Така се подобрява елиминирането на секретите, микробните тела, замърсителите от околната среда, дериватите на тютюна и т.н.

 

Репеят е особено ценен за повечето проблеми с кожата и косата. Активните вещества на Репея стимулират отделянето на отпадъците от кръвта и потока на лимфата, което оказва влияние на цялостното снабдяване на органите с кръв и хранителни вещества. Укрепва съединителната тъкан. Елиминира застоялите течности от тялото.

 

Органичният Селен е изключително важен за организма. Той е мощен антиоксидант и основен клетъчен протектор, предпазващ от токсичния ефект на тежките метали. Оптимизира сърдечносъдовата система и стимулира имунитета.

 

ДетоксиФайв можете да намерите в аптеките и без рецепта или онлайн на www.botanic.cc