Свикнали сме да мислим за бактериите като за вредни и неприятни организми, които ни причиняват здравословно неразположение. Но това твърдение важи за патогенните микроорганизми, не и за полезните като пробиотиците или спорбиотиците. Добрата новина е, че дори за някои патогенни бактерии като Хеликобактер Пилори - супер устойчивата грам-негативна бактерия, има действащо оръжие, различно от традиционния антибиотик. Благодарение на специален патентован щам PylopassTM - част от Lactobacillus reuteri, може да се повлияе директно върху хеликобактерията, за да се минимизират нейните нива и негативен ефект.

 

Helicobacter pylori (H. pylori) е вид бактерия, която може да прекара изключително много време в организма, без да създава проблеми. Но веднъж след като се активизира в храносмилателния тракт, тя може да причини язви в лигавицата на стомаха или горната част на тънките черва. За някои хора инфекцията може да провокира развитието на рак на стомаха.


 

Около 2/3 от световното население е носител на Хеликобактер Пилори. Въпреки това, при повечето хора тя не води до болестотворни процеси. Ако сте от засегнатите и антибиотичната терапия не може да се справи с отстраняване на хеликобактерията, има други средства, които могат да я унищожат и да възпрепятстват размножаването ѝ. В много случаи, въпреки лечението на инфекцията с антибиотици, ефектът им е краткотраен, те са и основна причина за унищожаването на естествената полезна чревна флора. В следствие на това се стига до рецидив на бактерията и възобновяване на нейните атаки – получава се омагьосан кръг без изход.

 

Причинявайки хронично възпаление в организма, гадене, повръщане и други неприятни симптоми, Хеликобактер Пилори може значително да наруши качеството на живот и храненето. Инфекцията може да стигне още по-далеч, като нахлуе в лигавицата на стомаха и потисне производството на цитотоксин, наречен вакуолизиращ цитотоксин А (Vac-A). Като краен резултат от този процес може да се образува язва.

 

Тези неблагоприятни последици от бактериалната инфекция могат да бъдат предотвратени по няколко начина. Методите се различават най-вече по терапевтичния ефект и това дали причиняват странични ефекти. Въпреки че основното лечение е в рамките на терапия с антибиотици и евентуално пробиотици, приемът на специализиран продукт като ПроХелико може да се окаже по-добро решение.

 

Как действа? PylopassTM се насочва директно към бактерията, за да я изведе успешно от организма през чревния тракт. Основна разлика между ПроХелико и други продукти, съдържащи пробиотици, е PylopassTM - специфичен патентован щам, който съдържа неактивни пулверизирани клетки, устойчиви на всякакви условия. Това е изключително важно, тъй като Хеликобактер Пилори също е невероятно устойчива на стомашни киселини и има завидни механизми за приспособяване. Те обаче са безсилни пред отличната издръжливост на PylopassTM. 

 

В сравнение със сходни по предназначение продукти, ПроХелико не причинява стомашно дразнение и се понася съвършено от организма. ПроХелико е хранителна добавка с формула без глутен и патентован щам на бактерията Lactobacillus reuteri, който е резистентен към стомашните киселини и оцелява в стомашната флора, за да стигне до целта си.

 

Тази специална формула може да стигне до Вас благодарение на българския производител на висококачествени хранителни добавки Хербамедика. Грижата за здравето с натурални средства е възможна и това може да се докаже с помощта на продукт като ПроХелико. Пръв и единствен по рода си, предназначен да се срещне с Хеликобактер Пилори и да я неутрализира, намалявайки бактериалното натоварване без никакви странични ефекти.