МБАЛ Доверие вече може да се похвали с последен модел Холмиум лазер, който със специална апаратура влиза през уретрата и разбива камъни до самия бъбрек. Със закупуването на още един високотехнологичен уред, МБАЛ Доверие затвърждава своята позиция на един от лидерите, които въвеждат най-новите похвати за лечение и висококвалифицирани специалисти, които да работят със съответната апаратура.
 
Бъбреците в човешкото тяло не са просто филтър, те изпълняват редица важни функции и играят основна роля в поддържане на постоянен оптимален състав на вътрешната среда на организма. Бъбречните камъни могат да се образуват в бъбреците или някъде по хода на пикочния тракт, както и във всяка част на отделителната система. Когато обаче бъбречно-каменната болест предизвика оплаквания, е нужна консултация със специалист. МБАЛ Доверие разполага с висококвалифицирани лекари, които ще посъветват всеки нуждаещ се за най-модерните и безболезнени методи на лечение, сред които е и новият Холмиум лазер.
 
Модерният Холмиум лазер за урологична литотрипсия на камъни в горен и долен уринарен тракт, позволява на специалистите на МБАЛ Доверие да извършват безкръвна процедура за много по-кратко време и с много по-висока успеваемост на извършената операция. С помощта на новата технология, пациентът бива опериран без придружаващи разрези и без последващи шевове.  
NEWS_MORE_BOX
 
 
С максимална мощност на работа от 30W, апаратът е с разширен диапазон от функции. В сравнения с предходния модел, сега мощността е увеличена с 50%, което осигурява двойно по-малко оперативно време и съответно намалява времето, в което пациентът е под упойка. Функцията „твърди камъни“ позволява насочване на силна пулсова енергия директно върху камъка и под въздействието на увеличената мощност той се раздробява. Другата функция - „разпрашаване“, позволява вече раздробеният на фини прахови частици камък, да се изсмуче през пикочния канал.
 
„С новата технология проблемите на хората с бъбречно-каменна болест ще бъдат решени на 100 процента, като чрез тази инвестиция болница Доверие се опитва да въведе в България максимално бързо най-модерните методи, използвани в цял свят”, споделя д-р Гугутков – изпълнителен директор на МБАЛ Доверие. 
 
При проблеми с бъбреците или нужда от консултация, може да запишете час на телефон 0700 20 343 или на 02/40 36 100, в сайта на МБАЛ Доверие или на място - гр. София, ж.к. „Овча купел“ 2, ул. „Фридрих Грюнангер“ №2.