Използването на ендодозови флакони за инжектирането на повече от един пациент може да причини инфектирането с МRSA.

На хората с диагностициран артрит или бурсит се поставят специални болкоуспокоителни инжекции. Те са предназначени за еднократна употреба, но понякога медицинските лица използват еднодозовите флакони за повече от един пациент.

Специалисти откриват, че тази практика може да увеличи риска от инфектирането с МRSA.

МRSA или резистентният на метицилин Staphylococcus aureus е щам на бактерията Staphylococcus. Често MRSA е наричан "супермикроб" поради голямата си устойчивост към антибиотици. Познат е още като златист стафилокок.

Специалисти откриват култури от златист стафилокок в коляното, бедрото, глезена и палеца на 7 пациента, посетили медицинско заведение за редовната болкоуспокоителна инжекция.

След откриването на инфекцията те са хоспитализирани за период от 3-8 дни.

MRSA може да причини инфекции на различни части на тялото, на някои вътрешни органи или важни системи в организма, като костите, ставите, сърдечните клапи, белите дробове, кръвта и кожата.

Инфекциите с MRSA се познават по силната екзема и възпаление на даден участък от кожата. Засегнатата зона може да е зачервена, болезнена, подута и топла при допир. Появата на гной или сълзене на пъпките не е изключено.