Вие ежедневно сте изложени на различни стресори, идващи от околната среда, които оказват влияние върху здравето. Това излагане повишава нивото на свободни радикали в организма. 
 
Те са молекули с валентни електрони, които търсят друг електрон и се движат свободно в организма, разрушавайки здравите клетки
 
Високите нива на свободни радикали се свързват с редица заболявания, включително диабет, коронарна болест на сърцето и рак. Подобно на високия холестерол, те са предупредителен знак за потенциално развитие на заболяване. 
 
Докато определено ниво на свободни радикали в организма е нормално, най-различни фактори могат да доведат до опасното му покачване. Такива фактори са нездравословен хранителен режим, тютюнопушене, стрес, травма, токсини и замърсявания във въздуха и водата. 
NEWS_MORE_BOX
 
 
За щастие, има начин да се предпазим от вредните свободни радикали. Антиоксидантите помагат на организма да „отвърне на удара“ и да помогне за процеса на възстановяване. Те дават на свободните радикали електрона, който те търсят, като по този начин ги стабилизират, преди да са нанесли увреждания на клетките. 
 
Ежедневната консумация на антиоксиданти значително може да намали нивата на свободните радикали в организма и да подобри здравето.