До края на годината се очаква да завърши закупуването на Актавис от американския фармацевтичен производител Watson Pharmaceuticals за 4,25 милиарда евро.

След финализиране на сделката и получаването на одобрения по антитръстовия закон в САЩ, от Европейската комисия, както и от регулаторни агенции извън Европа, компанията ще бъде третият по големина генеричен производител в света, с над 17 000 служители и годишен приход за 2012 над 6 милиарда долара. Сливането на двете компании ще им даде пазарно присъствие в над 40 страни в Северна и Южна Америка, Европа, Северна Африка, Азия и Австралия и комбинирано портфолио от над 1300 продукта.

Обединението на двете компании ще позволи инвестирането на над 380 млн. евро във внедряването на иновативни технологии, ще разшири и допълни портфолиото им, ще засили позициите им на пазара в САЩ, Великобритания, Русия, Скандинавия и Австралия и ще разшири присъствието им на ОТС пазара в глобален мащаб. Също така ще се увеличат инвестициите в продукти собствена марка и биоподобните продукти.

Актавис е най-голямата фармацевтична компания в България, с реализирани продажби за 2011 г. за над 150 млн. лева и прогнозиран ръст на продажбите за последната година от над 8%.