Sanofi Pasteur е с нов мениджър „Бизнес операции“ за България и Северна Македония, подразделението за ваксини на компанията.

 

Разработването и изпълнението на бизнес стратегията на компанията за двете държави спрямо глобалните цели на компанията, поддържането на високи стандарти за качество в дейността, са водещите задължения на Жекова като мениджър. Нейна отговорност са поддържането на работещи и партньорски отношения със здравните институции и затвърждаване имиджа на компанията като отговорен лидер в областта на ваксините.


 

Петя Жекова е магистър по икономика и здравен мениджмънт. Има богат опит във фармацевтичния сектор, като над 10 години от тях са свързани с ваксините. Във фармацевтичната компания е от 18 години. Постъпва като мениджър „Маркетинг и продажби“ за България. Там се развива успешно, преминавайки през различни позиции. Последната е „Маркетинг и продажби“ за България и Македония.

 

Нейн принос е въвеждането на новата четиривалентна противогрипна ваксина на пазара през 2017 г. Ваксината влезе в Националната програма за повишаване на ваксинопрофилактиката на грип при населението над 65 години. 

 

Sanofi е биофармацевтична компания, която работи в глобален мащаб. Основен приоритет ѝ са разработка и производсто на ваксини и иновативни лечения. Компанията дава едни от най-трудните за откриване лечения – на редките заболявания. Друго направление са терапии при хронични заболявания.

 

Политиката на компанията се отличава с това да трансформира научните иновации в здравни решения. Има над 100 000 служители в над 100 държави по света. 

 

Компанията  заема 7-о място по продажби в България и се нарежда на 6-о място сред иновативните компании в страната.