За трета поредна година Puls.bg раздаде наградите в класацията „Специалистите, на които имам доверие“. Подбрани и отличени от близо 4200 пациенти, финалистите бяха обявени на церемония в рамките на десетото юбилейно издание на Форум бременност и детско здраве, който се проведе тази събота и неделя в София.


И защото доверието е процес, който не се дава, а се изгражда с времето, изненади сред отличените нямаше. За трети път д-р Иван Сигридов грабна призът в категорията акушер-гинеколог. „Тази награда се превръща в традиция за нас, но не я печели д-р Сигридов, а едно качествено образование, което с времето се превърна в качествена здравна услуга. За жалост в последните години, в традиция се превърна и липсата на доверие между лекар и пациент, но ние работим за да я възстановим. Аз съм един от стожерите на тази възвръщаемост, а тя е много важна за крайната цел – да могат и двете страни да са удовлетворени. Важно е да продължим в правилния път, а той се диктува не толкова от системата, колкото от самата среда. Така че ние вървим заедно напред“, сподели пред публиката д-р Сигридов.


В категорията акушерка беше отличена Надежда Стаменова от МБАЛ „Надежда“, която отсъстваше и награда от нейно име прие Даниела Генчева. „За мен и болница „Надежда“ е чест. Вълнувам се, защото съм тук заедно със синът ми Димитър, който се роди в ръцете на Надя Стаменова. Емоцията е невероятна! Затова на бъдещите майки мога само да пожелая да се доверят напълно на своята акушерка“.Доверието е чувствително и понякога само една грешна стъпка може да го разруши. „Точно затова специалистите, които печелят нашето доверие са толкова специални“, подчерта и главният редактор на Puls.bg Румяна Тасева при обявяването на поредния победител в класацията. Най-добър неонатолог според пациентите тази година е д-р Мария Нещерова, завеждащ на неонатологичното отделение в най-голямата специализирана АГ болница в Южна България – УСБАЛАГ „Селена“.


Любовта към децата е голямата причина, която кара д-р Нещерова да се отдаде напълно на тази нелека професия. „Да поемеш животът в първите минути е предизвикателство, особено когато говорим за малки, недоносени бебета. Чувството да се грижиш за едно 600 грамово бебе, което изпращаш вкъщи цели 2 килограма, а след години същото това човече, вече проходило, се връща при теб и ти подарява цвете е неописуемо. Благодаря на всички за доверието, това е признание за нашия труд, вълнението, безсънните нощи и сълзите понякога“, сподели емоционално тя.


За втора поредна година и наградата за родилна клиника отиде при специализираната АГ болница в Южна България – УСБАЛАГ „Селена“. Отличието на пациентите прие проф. Благовест Пехливанов, който даде заявка, че той и екипът му ще работят за наградата и догодина.


Очаквайте скоро и най-интерсените теми, гости и моменти от десетото юбилейно издание на Форум бременност и детско здраве, което завърши тази вечер в НДК.