Teleflex Inc пуска на пазара ARROW(R) VPS G4(TM)медицинско устройство, предназначено за употреба в кардиологията, след разрешение от FDA. То е единственото изделие, което използва микродоплерова ултразвукова технология и вътресъдово ЕКГ за откриване на долната 1/3 от долната куха вена и каво-атриалната връзка. Устройството осигурява на клинициста данни в реално време и позволява избягването на потенциално фатални усложнения и грешки като тромбоза, артериална пункция (пробиване на съдовата стена) или увреждане на съдовете.

 

Новото устройство съчетава усъвършенстван дизайн с нови технологии, което позволява точно позициониране на съдов катетър и подобряване на стерилността. Предвидена е и възможност за безжична връзка с устройството през интернет, което ще улесни актуализирането и поддържането на болничната база данни.


 

Според Пол Мълой – президент на съдовия отдел в компанията, устройството прави възможно пълното избягване на усложнения, като дава достъп до кръвоносните съдове в гръдния кош.

 

Очаква се продуктът да излезе на пазара до края на 2013 г.