Стволовите клетки може да са ключът към излекуването на болестта на Паркинсон. Единственият проблем е, че изследванията не напредват толкова бързо, колкото пациентите биха желали. Rainbow BioSciences, биотехнологичен производител, разработва високотехнологична суспензия от стволови клетки, която може да революционизира търсенето на лечение.

 

Понастоящем, регулаторни рестрикции и етични дилеми забавят прогреса в областта, но дори и без тези пречки, контролирането на развитието на стволовите клетки не е лесна задача. Един от начините за ускоряване на изследователските проекти е да се увеличи количеството на наличните качествени стволови клетки, годни за изследване.


 

Rainbow BioSciences са възприели именно този подход. Компанията преговаря за придобиване на лиценза за използване на биореактор, създаден от NASA, ускоряващ развитието на човешки стволови клетки в условията на симулирана безтегловност. Клетъчните култури, отглеждани в реактора, изглеждат и функционират много по-близко до телесните клетки, отколкото плоските клетъчни култури, отглеждани в Петриева паничка.

NEWS_MORE_BOX

 

Като достави реактора до пазарите в развиващите се страни, където регулаторните пречки са по-малко, компанията се надява да започне изследвания за милиарди долари, които могат да доведат до откриване на лек за болестта на Паркинсон и други неврологични заболявания.

 

Иновативният производител смята да въведе и нови технологии, за да може да се конкурира успешно с останалите съвременни биотехнологични производители.