ГлаксоСмитКлайн (GlaxoSmithKline) разширява продуктовото портфолио на своята марка Терафлу с още един продукт. Това обявиха от компанията на симпозиум за официалното представяне на Терафлу макс, организиран за фармацевти.

 

„ГлаксоСмитКлайн е фармацевтична компания № 1 по продажби на комбинирания пазар в категориите настинка и грип и назални деконгестанти в България1, като мултисимптомните лекарства бележат значителен ръст през последната година“, заяви Марияна Пежгорска, старши консултант в QuintilesIMS.


 

Новият продукт Терафлу макс простуда и кашлица представлява най-мощната формула на Терафлу на българския пазар досега.

 

“На пазара за безрецептурни медикаменти за грип и простуда могат да бъдат открити много продукти, чиито формули съчетават последните постижения в медицината и природни съставки, но съдържанието на 1000 mg парацетамол в едно саше на Терафлу макс простуда и кашлица, максималната препоръчителна доза за еднократен прием, е нещото, което заслужава внимание. Тази доза клинично доказано е по-ефикасна от еднократната доза от 500 mg парацетамол за облекчаване на симптомите на простуда и грип.4-6 “, обясни проф. Николай Ламбов, ръководител катедра “Технология на лекарствените средства и биофармация“ във Фармацевтичен факултет, МУ-София.


 

Имайки предвид, че най-честите симптоми на простудните заболявания през предстоящите есенни и зимни месеци са запушения нос и влажната (продуктивна) кашлица, е важно да се вземат ефективни мерки в първите дни, за да се атакуват симптомите, като се предотврати тяхното задълбочаване и усложнение на болестта.

 

Проф. Николай Ламбов добави, че мултисимптомното действие на Терафлу макс простуда и кашлица с три активни съставки лекува петте най-често срещани симптома на грип и простуда, включително и кашлица, като може да не се наложи комбиниран прием с други лекарства.

NEWS_MORE_BOX

 

 

Терафлу макс простуда и кашлица е мултисимптомно лекарство, предназначено за пациенти със симптоми на простуда, втрисане и грип, висока температура, запушен нос, болки в тялото и продуктивна кашлица. Не предизвиква сънливост и започва да действа бързо – след 10 минути.2 “, сподели Десислава Добрева, маркетинг мениджър “Балкани за експерти” в ГлаксоСмитКлайн.

 

„Специалното при Терафлу макс простуда и кашлица е наличието в неговата формула на експекторанта – гвайфенезин. Той представлява средство, което облекчава продуктивната кашлица и подпомага изчистването на дихателните пътища от секрет. Освен това, продуктът съдържа и фенилефринов хидрохлорид - ефикасен назален деконгестант, който действа чрез вазоконстрикция, за да намали отока и подуването на носната лигавица“.


Терафлу макс простуда и кашлица се предлага във вариант за разтваряне в гореща вода, с вкус на лимон и мента, като топлата напитка започва да действа бързо - 10 минути2 след приема.

 

 

Терафлу макс простуда и кашлица  съдържа три ключови съставки – парацетамол (1000 mg), фенилефринов хидрохлорид (12,2 mg) и гвайфенезин (200 mg) в 1 саше3.

 

 

Терафлу макс е предназначен за симптомите на простуда и кашлица и е готов е да започне да действа бързо – след 10-тата минута2 без да причинява сънливост. Лекарственият продукт е без лекарско предписание и е подходящ за възрастни, пациенти в старческа възраст и юноши на и над 16 години. Оптималната доза е 1 саше на всеки 4 - 6 часа и не повече от 3 сашета3 на денонощие.

 

Референции:
*Сашето се разтваря в гореща вода и напитката се консумира топла.
1. QuintilesIMS данни за продажби в стойност на комбинирания пазар „01B1 Cold or flu remedies„ и „01B2 Nasal decongestants“, юли 2016 - юни 2017, България.
2. Съгласно пикова плазмена концентрация на парацетамол, достигната след 10-60 мин., без оценка на клиничния ефект.
3. КХП: 35799/08.12.2016 на Терафлу Макс Простуда и Кашлица 1000 mg/12,2 mg/200 mg, прах за перорален разтвор
4. Bachert C et al. Clin Ther. 2005;27:993–1003.
5. Burnett I, et al. Clin Ther. 2006;28:1273–8.
6. Schachtel BP, et al. Clin Pharmacol Ther. 1988;44:704–11.