Геловете за крака, които облекчават различни симптоми, са необходими в много случаи. Голям процент от хората в България имат разширени вени, краката им се подуват, отичат или се изморяват лесно. Причините за това могат да бъдат много – неудобни обувки, наднормено тегло, липса на физическа активност, генетична предразположеност. Факторите за появяването на отоци и разширени вени са дългото стоене на крака, но и стоенето зад бюро.

 

Виталег гел


Виталег гел е създаден по иновативна формула, която облекчава уморените крака, намалява дискомфорта от разширените вени и хидратира кожата. Причината за добрата му ефективност са съставките: екстракт от див кестен, хепарин натрий и D-пантенол. Дивият кестен е често използван в медицината, защото регулира капилярната пропускливост и увеличава здравината на капилярите, а освен това и подобрява микроциркулацията. Има защитно действие за кръвоносните съдове, като подпомага техния тонус и еластичност. Според проучвания екстрактът от конски кестен има противовъзпалителни и противооточни свойства.


Хепарин натрий е съставка, която противодейства на разширените вени и може да се прилага само локално. Тя ускорява разнасянето на отока в засегнатото място.


D-пантенолът е известен със своето регенериращо и противовъзпалително действие. Част е от много козметични продукти и не случайно – той подпомага възстановяването на кожата. D-пантенолът прониква в дълбоките слоеве на кожата и спомага за задържане на повече вода, което увеличава влажността ѝ. Той има противовъзпалително и успокояващо действие.


Съчетанието от тези активни съставки гарантира облекчение на симптомите на уморени крака и разширените вени. Виталег гел трябва да се комбинира с Виталег таблети, за да  по-силен и дълготраен ефект. 

 

Полезни съвети

 

  • Никога не носете дълго време неудобни обувки;
  • Срещнете се с ортопед и попитайте имате ли нужда от стелки и точно какви (има различни видове и ако носите неправилните, може да си навредите); 
  • Движете краката си на всеки кръгъл час, когато пътувате или сте в офиса;
  • Контролирайте теглото си; 
  • Хранете се пълноценно;
  • Използвайте хранителни добавки и гелове – за облекчение на уморените крака.