Болката е нещо, с което всеки се сблъсква в живота си. Днес знаем, че мозъкът играе важна роля в усещането на болката и че има различни видове болка. Има такава, причинена от нараняване. Тя е временна и преминава след няколко часа, затова се нарича и остра болка.
 
Има обаче и болка, която може да трае дори повече от три месеца. Тя е позната като хронична и може да се появи навсякъде в тялото.
 
Хроничната болка може да се дължи на травма или нарушение на нервната система и може да затрудни простите ежедневни дейности. Болката може да окаже влияние върху нормалния начин на живот. 
 
Важно е да се вземат навременни мерки, за да може болката да се намали възможно най-много и да се научите как да се справяте с нея. 
 
Първата и много важна стъпка е консултацията с личния лекар, на когото трябва да се обясни подробно какво чувствате. Той може да ви препрати към специалист. С правилното лечение болката може да се намали значително или дори да изчезне. 
NEWS_MORE_BOX
 
 
Хроничната болка и повърхностната, причинена от нараняване, се нуждаят от различно лечение. По-лесно е да се намери правилното лечение за конкретната ситуация с правилната диагноза и реалистични цели.