Съвременните пробиотични комбинации почиват на задълбочени проучвания и разработки, свързани с това какво е нужно на стомашно-чревния тракт, за да функционира пълноценно. Оказва се, че синбиотиците Омни Биотик имат доказани в проучвания полезни действия, попълвайки дефицита от полезни бактерии, необходими на човешкия организъм. Съдържат естествено срещащи се в човешкия храносмилателен тракт добри бактерии, което  ги прави подходящи не само за възрастни, но и за деца.


Какви видове пробиотици Omni Biotic има?

Търсенето на продуктите от немската марка Омни Биотик се покачва стремглаво с времето, а това се дължи на многобройните ползи, с които потребителите свързват тези пробиотици. Част от портфолиото с пробиотични комбинации Омни Биотик са продукти като Омни-Биотик Про-Ви 5, Omni Biotic Stress Repair, Омни Биотик 10, Омни Биотик 5, Омни Биотик Хетокс Лайт, Омни Биотик Мигра сашети и Омни Биотик Панда сашети за бременни и бебета. Всеки един пробиотик от  марката Омни Биотик се свързва с положителни ефекти при редовен прием и точна дозировка. 


Мнението на експертите в областта на здравеопазването е, че препарати като Омни Биотик трябва да присъстват във всяка една домашна аптечка, защото:


 

  • Ползите за здравето са потвърдени – лабораторните и клиничните тестове доказват ефективността на този вид пробиотици, познати на пазара. Предлагат се под формата на прахчета, съдържащи пробиотични бактерии и пребиотик (тяхната храна). Подходящи са за деца и възрастни според описанието на опаковката на всеки продукт, а Омни Биотик Панда е подходящ и за бебета от първия ден на раждането, споделят от онлайн магазин Ведра Фармаси;
  • Имунитетът е повишен – Омни Биотик предлага няколко решения за повишаване на  съпротивителните сили на организма, които отслабват в различните периоди от живота. Често боледуване, прием на антибиотици, настинка и други фактори могат да ни направят уязвими към атаката на вируси и бактерии, а продукти като Омни Биотик Про-ви 5, Омни Биотик ИмунД и Омни Биотик 6 предлагат подкрепа за имунитета като допълват чревния и оралния микробиом с полезни бактерии;
  • Работата на стомашно-чревния тракт е подобрена – неприятни състояния като газове, подут корем, запек или диария могат да влошат драстично ритъма ни на живот. Омни Биотик ще ни помогне да си върнем комфорта в ежедневието;
  • Коликите при бебетата са овладяни – Омни Биотик Панда например може да се прилага и при новородени. Той облекчава болезнените колики и помага на стомахчето да се справи по-лесно с поетата храна. Кърмещите жени и бременните също могат да използват продукта.

 

Приемът на Omni Biotic трябва да бъде съобразен с индивидуалните терапевтични нужди и възрастта, за което винаги можете да се допитате до личния лекар или фармацевт за най-доброто решение. В повечето случаи е достатъчно да се приемат по едно или две прахчета на ден, което осигурява нужното количество полезни бактерии.