Пролетната умора засяга всеки втори и е една от най-честите причини за физическото неразположение през този период на годината. Най-силно е изразена при младите активни хора, но се наблюдава при всички възрастови групи. Ако не ѝ обърнем внимание и не се погрижим за себе си, симптомите могат да се задълбочат и пролетната умора да се превърне в хронична.
 
Умората е неприятно състояние, но има начин да се преодолее. На помощ идва и Левзеята на професор Янкулов

На какво се дължи пролетната умора?

След дългия период на обездвижване през студените месеци и липсата на слънце, организмът ни е изтощен, а метаболизмът - забавен. През пролетта се ускорява обмяната на веществата, а в същото време тялото изпитва дефицит на запаси от витамини и това води до промени в нашето здравословно състояние и настроение. 
 
В резултат много от нас изпитват отпадналост, болки в мускулите и ставите, понижаване на имунитета, раздразнителност и усещане на тъга.
В допълнение, резките промени в атмосферното налягане и температурните амплитуди предизвикват главоболие, понижаване, или повишаване на кръвното налягане и емоционален дисбаланс. Денят нараства а организмът има нужда от време, за да се пренастрои към подобно натоварване.
 
Ако обаче чувствате умора не само в преходните пролетни месеци, а целогодишно, вероятно страдате от хронична умора. Тоест умора, която не се подобрява след почивка и се влошава след физическа, или умствена работа.

Какви са симптомите на умората?

Симптомите са индивидуални и до голяма степен зависят от начина ни на живот. Ако се движите активно, имате пълноценен сън и се храните здравословно, проявите на умора при вас може да са по-леки, или дори никакви. За жалост обаче не всеки обръща внимание на здравословния начин на живот, особено през студените месеци и това дава своето отражение върху виталността и общото ни състояние.
 
NEWS_MORE_BOX

Това са едни от най-често срещаните симптоми на пролетна (и хронична) умора:


-   Промени в качеството на съня и усещане за отпадналост дори след почивка.
-   Засилване на усещането за отпадналост, особено след физическа, или умствена работа.
-   Понижена работоспособност.
-   Лесна и силна умора.
-   Резки промени в настроението, дори тревожност и депресии.
-   Промени в апетита.
-   Тежест в крайниците, болки в ставите.
-   Намаляване на либидото.
-   Влошена концентрация, разсеяност.
-   Понижаване на имунитета.

Как да преборим умората и да бъдем жизнени?

Сезонните плодове и зеленчуци трябва да са в основата на храненето. Редовното пиене на вода през деня (но не в прекомерни количества) и намаляването на мазните храни, алкохола и напитките със захар, спомага за освобождаване на тялото от натрупаните токсини. Движете се повече, особено сред природата. Намерете начин за физическа и психическа почивка - хоби, различно от ежедневната Ви работа, хубава книга, или слушане на музика, например. Дайте на тялото си жадуваните витамини, слънце, енергия и движение. И най-важното - забавете темпото и се отнасяйте с повече грижа към себе си.
 
На помощ в битката с умората идва и природната медицина. Левзеята на професор Янкулов е много ефективен продукт, който оказва цялостно положително въздействие върху организма, като засилва защитните му сили и подпомага бързото му възстановяване и адаптиране към промените в условията на външната среда, така характерни за пролетта.
 
Левзеята на проф. Янкулов помага на организма да се пребори с неприятната пролетна умора и го прави по-устойчив и тонизиран.

Ето как всъщност Левзея+ ни помага: 

-   Адаптира организма към промените в климатичните условия.
-   Помага за изгарянето на излишните мазнини.
-   Стимулира синтеза на протеини в мускулите, черния дроб и бъбреците и така ни прави по-енергични и здрави.
-   Увеличава работоспособността.
-   Стимулира жизнената ни енергия.
-   Повишава хемоглобина при често срещаните през пролетта анемии.
-   Увеличава физическата и психическата сила и издържливост.
-   Стимулира имунитета, който е особено отслабнал след студентите месеци.
-   Повишава концентрацията, подобрява паметта и активизира умствената дейност.
-   Намалява стреса и депресивните състояния.
-   Подобрява тонуса и настроението.
 
Левзеята на проф. Янкулов е изключително полезна през преходните пролетни и есенно-зимни месеци, защото тогава симптомите на умората са най-интензивни. Освен това Левзеята на проф.Янкулов е природен продукт, не е токсична и няма никакви странични ефекти.
 
Не пренебрегвайте пролетната (и хроничната) умора, помогнете на организма си да се пренастрои бързо и ефективно и възстановете нормалния си ритъм на живот.