Изпълнителния директор и член на Борда на директорите на Софарма Трейдинг АД Димитър Димитров получи отличието „Най-ангажиран към управлението на хората организационен лидер на годината“. То му бе присъдено от Българската асоциация за управление на хора (БАУХ). 


Наградата е свързана с работата на Софарма Трейдинг по три иновативни проекта. Това са Human2Human, свързан с трансформация на културата в компанията,  Job Grading – за изграждане на нова архитектура на длъжностите и проектът Лидерство в ежедневието, включващ различни инициативи, свързани с участието на изпълнителния директор в подбора на персонал, в лидерски блиц-обучения, в годишни срещи на екипи и подкрепата му при въвеждане на нови служители. И трите са осъществени от екипа през 2017 г. 


Най-важният партньор и ресурс в една организация са хората, а това, което те търсят в работата си е смисъл, посока и вдъхновение. Отговорност на лидерите е да осигурят достъп до тези извори на вдъхновение, каза Димитров след като получи наградата. Българската асоциация за управление на хора раздава своите награди всяка година. Те имат за цел да отличат компаниите, лидерите и HR специалистите, които работят активно за развитието на екипите си, прилагат иновативни подходи и реализират проекти, водещи до високи резултати.


Кой е Димитър Димитров? 


Димитър Димитров има повече от 15 години опит в сектора на грижа за здравето. От 2006 г. заема поста Изпълнителен директор и член на Борда на директорите на Софарма Трейдинг АД. Под негово ръководство компанията се превръща в лидер на фармацевтичния пазар и предпочитан бизнес партньор в сектора. За десетте години управление на компанията приходите й нарастват 5 пъти, а печалбата преди данъци 22 пъти. 


През 2010 г. Димитър е сред учредителите на Българската асоциация на търговците на едро с лекарства (БАТЕЛ) като до 2016 година е Председател на Асоциацията. 2014-та година е преизбран за Заместник-председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, като от самото създаване е Председател на комитет „Здравеопазване“ към Конфедерацията. През 2015 и 2016 година е съпредседател и на Здравния комитет на AmCham.

NEWS_MORE_BOX


Образование 


Академия по икономика “Д. А. Ценов” Магистратура по Финансов мениджмънт

 

Кариерно развитие


2004 - Изпълнителен директор и Член на борда на директорите Софарма Трейдинг АД
2003 – 2004: Изпълнителен директор и Член на борда на директорите Санита Трейдинг АД.
2002 – 2003: Изпълнителен директор, Бизнес група VOMIX & ISKANDER-97- официален представител на Henkel и Reckitt Benckiser за България.
2001 – 2002 Финансов директор, Бизнес група VOMIX & ISKANDER-97.