Алтерко Роботикс пусна официално в продажба умен термометър за деца MyKi Care.

 

Иновативният продукт е първият по рода си на пазара и се отличава с изключителна точност от 0.01 градус. Смарт термометърът Myki Care дава възможност за 24/7 дистанционно наблюдение на състоянието на детето през мобилно приложение, аларма на телефона при повишена температура и дори възможност за изпращане на информацията до педиатър.


 

Продуктът цели не само да спести родителски тревоги, но и да помогне за правилната и своевременна лекарска диагностика.

 

Новаторското решение за прецизно и сигурно проследяване на температурата при децата MyKi Care дебютира на тазгодишното издание на традиционния Форум бременност и детско здраве, който се проведе на 31 март и 1 април в София..

 

Пред стотици родители, деца и здравни експерти Алтерко Роботикс – създателят на обичания часовник MyKi, представи своя нов смарт продукт за деца MyKi Care, който може да бъде закупен онлайн на: www.myki.care.

 

„От дълго време работим по идеята за продукти със здравна насоченост, които да са от помощ, както на крайния потребител, така и на здравните институции“ – заяви изпълнителният директор на Алтерко Роботикс, Димитър Димитров.

 

„Точното измерване на температурата е изключително важно за правилната диагностика и за лечението на децата. Радваме се, че с нашия умен термометър MyKi Care ще успеем да помогнем за прецизирането на този процес и да спестим на родителите не една и две безсънни нощи в притеснения за децата“ - каза още Димитър Димитров.

Какво представлява MyKi Care?

MyKi Care е иновативен и изключително прецизен смарт термометър, който дава на родителите удобството да следят постоянно температурата на децата си на своя смартфон, където и да се намират.

 

Умното устройство измерва температурата с удивителна точност от 0.01 градус. Термометърът се поставя под мишницата посредством хипоалергеннa лепенкa и изпраща по Bluetooth информация на всеки 8 секунди за измерената температура на детето до мобилния телефон на родителя. Температурата може да бъде следена 24 часа в денонощието в специално разработено мобилно приложение MyKi Care. Апликацията може да бъде изтеглена безплатно от Google Play и App Store.

 

Модерната технология на MyKi Care дава възможност на родителите да следят показателите на детето в реално време, независимо дали детето играе, или спи и независимо на какво разстояние се намират от него – било то в съседна стая, в офиса или в друг град.

 

В случай на повишена температура, мобилното приложение MyKi Care моментално ще сигнализира чрез аларма и съобщение на родителя. При желание те дори могат да изпратят информацията за състоянието на детето във всеки един момент на семейния педиатър.

 

Като допълнение, MyKi Care използва най-ниско излъчващата BLE технология, може да се свързва с повече от един смартфон и пази информацията за всички показатели за последните 365 дни в Cloud, което позволява на родителите и педиатъра да следят за тенденции при повишаването на температурата на детето. Това изключително много помага за своевременната и правилна диагностика.

 

NEWS_MORE_BOX

 

Умният термометър MyKi Care e вече наличен за продажба онлайн на: www.myki.care.

 

В момента се приемат записвания за първите промоционални поръчки на продукта на цена от 99 лв. с включена доставка. Всеки комплект MyKi Care съдържа умен термометър MyKi Care, донгъл MyKi Care BT, хипоалергенни лепенки и упътване за употреба.