Носителката на наградата Грами Алиша Кийс стартира дебат за ХИВ/СПИН. Певицата се срещна с жени в United Medical Center във Вашингтон, за да обсъди с тях живота със заболяването, предразсъдъците и дискриминацията, с които серопозитивните се сблъскват всеки ден.

Кийс, която освен това пътува из Африка и Индия, където също се среща със серопозитивни пациентки, сподели, че се е почувствала свързана с всички тези жени, защото „всяка една от тях би могла да бъде моя сестра, леля или братовчедка“.

Певицата работи съвместно с фондация „Keiser Family” върху Empowered – глобална кампания, стартирана миналия месец, за образоване на жени, носителки на ХИВ. Според фондацията, ¼ от всички 1,1 милиона серопозитивни в САЩ са жени. 2/3 от новодиагностицираните жени са цветнокожи. Според носителката на Грами, това е проблем, който трябва да бъде публично обсъден.

Кампанията включва предоставяне на здравни услуги, медийни и обществени програми. Тя насърчава жените да придобиват знания за ХИВ/СПИН, да обсъждат темата открито с близки и приятели, да предпазват себе си и партньорите си и да се изследват, за да спрат разпространението на страшната болест.

Кийс ръководи и финансовата програма на Keiser Family и AIDS United, която ще предостави 25 000 долара за осъществяване на обществени проекти, фокусирани върху ХИВ сред жените.