За 20-ти път изложение “Алея на здравето” отваря врати в Националния дворец на културата, гр. София. Форумът ще се състои от от 10-19 ч. в периода 16-20 март 2011г.


Изложението се организира от “Мирта Медикус”, със съдействието на Министерство на здравеопазването, Национален център по опазване на общественото здраве, Националната браншова стопанска камара на търговците-дистрибутори на едро на лекарствени средства, медико-санитарни и билкови препарати.


”Алея на здравето” е изложение, ориентирано към представяне на новостите и тенденциите в сферата на лекарствените, медицинските и фитотерапевтични средства, услуги и ноу-хау. Те ще бъдат експонирани от над 80 български и чуждестранни фирми.Основен принцип и акцент при организацията на събитието е “Грижа за хората, практичност и полезност”.


През годините изложението се превърна в постоянен обществен форум, който провокира да се говори по нов начин за естествените форми за защита здравето на българската нация.
 
Тазгодишното издание на изложението дава изключителна възможност на посетителите да участват в различни социални кампании и активности с оглед подобряване здравната култура и профилактика.


Програмата включва следните дейности и инициативи:
 

  • Безплатни консултации по здравни проблеми от специалисти:

Наднормено тегло, здравословно хранене, методи за отказване от тютюнопушенето, остеопороза, белодробни проблеми и болести.

  • Зона за забавление: Гейм турнир „Играй с Маскюлан”. Организира се с цел повишаване на сексуалната култура на българското общество. Всеки играч ще бъде поощряван с награда, а победителят ще спечели уикенд за двама в Банско.

 

  • Замервания на здравни параметри:

По инициатива на Асоциация „Жени без остеопороза” ще се организира кампания за определяне на личния риск от остеопороза.

Функционално измерване на биологичната възраст – щанд на Фондация „Грижа за здравето”

Замервания на въглероден оксид в  издишан въздух и представяне на различни методи, средства и практики за отказване от тютюнопушенето, както и “Национална програма за ограничаване на тютюнопушенето в РБългария” на Министерство на здравеопазването.

Проблеми, свързани с наднорменото тегло и затлъстяването.

Безплатни замервания на параметри, касаещи общ процент мазнини, вътрешни мазнини, общ процент вода, мускулна маса, базов метаболизъм, метаболитна възраст, индекс на тялото, костна маса. Към измерването е включена и безплатна консултация с цел корекция на проблемни показатели. - щанд на Мирта Медикус

Представяне на общоевропейския проект “DIOGenes” - мащабна програма за идентифициране, изучаване и прилагане в хранителната промишленост на различни диетични режими, които подпомагат борбата с пандемията на нашето време-затлъстяването.


График на провежданите измервания и активности по време на „Алея на здравето“:

Количество въглероден оксид в издишан въздух – щанд Министерство на здравеопазването
    16.03.2011г. – 19.03.2011г. от 10.00-18.00 часа,
    20.03.2011г. от 10.00-14.00 часа;

Риск от остеопороза и костна плътност – щанд Асоциацията „Жени без остеопороза”     
    16.03.2011г. – 19.03.2011г. от 10.00-18.00 часа,
    20.03.2011г. от 10.00-14.00 часа;
    Предварително записване на тел.02/980 50 22
    Преференциална цена –  5лв. (заплащане на щанда)

Телесно тегло, мастна тъкан, мускулна маса- щанд Мирта Медикус
    17.03.2011г. – 18.03.2011г. от 10.00-18.00 часа.