ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Цинабсин

Cinnabsin

tabl. x 100
Последна корекция: 18 юни 2014


Самолечението е опасно. Моля, консултирайте се с лекар.


ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПАЦИЕНТА
Уважаеми пациенти, моля прочетете внимателно тази листовка, защото тя съдържа важна за Вас информация. Ако имате допълнителни въпроси, обърнете се към лекуващия лекар или фармацевт.

 

Цинабсин
таблетки

 

Cinnabsin®
tablets

 

Състав:
1 таблетка съдържа:
Cinnabaris (Цинабарис) trit. D3 25 mg, Echinacea (Ехинацея) trit D1 25 mg, Hydrastis (Хидрастис) trit. D3 25 mg, Kalium bichromicum (Калиум бихромикум) trit. D3 25 mg

Помощни вещества:
Лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, пшенично нишесте.

 

Какво представлява Цинабсин?
Цинабсин е хомеопатичен лекарствен продукт.
100 таблетки за смучене в опаковка, блистери с по 20 броя таблетки.

Цинабсин е комбинация от четири добре доказани отделни хомеопатични средства, която е особено подходяща за лечение на различните симптоми на синузит (остър и хроничен). Cinnabaris (Цинабарис) спомага за бързо и трайно облекчаване на симптомите на околоносни синусни инфекции като главоболие, сънливост, сълзене на очите и невралгична болка в областта на лицето. Cinnabaris е полезен преди всичко за началните фази на заболяването. За разлика от него съставките Hydrastis (Хидрастис) and Kalium bichromicum (Калиум бихроникум) действат основно при подостри и хронични състояния при трудно лечими синузити. Тези три компонента спомагат за намаляване на отока на лигавиците и подобряват дишането през носа. Чрез намаляване на секретите и храчките, те също така облекчават усещането за напрежение в цялата област на главата. Четвъртият компонент, Echinacea (Ехинацея), укрепва имунната система. При фебрилни инфекции той подпомага възстановяването и намалява вероятността от повторно заразяване.

 

За какво се използва Цинабсин?
За лечение на остри и хронични синузити.

 

Кога не трябва да приемате Цинабсин?
Да не се приема от пациенти, които са свръхчувствителни към хром, Ехина други сложноцветни растения или други съставки на продукта. Да не се приема от пациенти с прогресивни системни заболявания кат туберкулоза, левкемия и левкоза, възпалителни заболявания на съединителната тъкан, автоимунни заболявания, мултипленна склероза, СПИН, HIV - инфекции и други хронични вирусни заболявания.

 

Специални противопоказания и специални предупреждения за употреба:
Ако Ви е казано от Вашия лекар, че имате непоносимост към някои захари, консултирайте се с Вашия лекар преди да приемате този продукт, тъй като той съдържа лактоза.
Подходящ за хора с цьолиакия. Пациенти с алергия към пшеница (различна от цьолиакия) не трябва да приемат този продукт, тъй като той съдържа пшенично нишесте.

 

Какво трябва да имате предвид при приемането на Цинабсин?
Ако оплакванията Ви продължават или състоянието Ви се влоши, посъветвайте се с лекуващия Ви лекар.

 

Бременност и кърмене:
Както при всички останали лекарства, по време на бременност или кърмене, Цинабсин трябва да се приема само след консултация с лекар.

 

Кои други лекарства могат да повлияят ефекта на Цинабсин или могат да бъдат повлияни?
Няма данни за взаимодействия с други лекарства или с храни.
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарствени продукти, дори и такива, които се отпускат без лекарско предписание.

 

Как можете да използвате Цинабсин?
Да се следва посочената дозировка или както е предписано от лекуващия лекар.

При остри оплаквания: Възрастни приемат по една таблетка през едночасови интервали, до максимум 12 таблетки на ден; деца от 2 до 6 годишна възраст приемат 1 таблетка на всеки 1-2 часа до максимум 6 таблетки дневно, а деца от 6 до 12 години - 1 таблетка на всеки 1 -2 часа до максимум 9 таблетки дневно, докато настъпи подобрение.
За последващо лечение се приема по 1 таблетка 3 пъти дневно. В случаи на хроничен синузит дозировката за деца и възрастни е по 1 таблетка 3 пъти дневно.
Таблетките да се приемат половин час преди или след хранене и да се оставят да се разтопят бавно в устата. За малки деца е препоръчително таблетките да се разтварят в малко вода.
Да не се приема за повече от 8 седмици без консултация с лекар. Да не се прилага при деца под две годишна възраст, поради липса на данни при употребата на продукта в тази възраст.

 

Какви нежелани лекарствени реакции могат да бъдат причинени от Цинабсин?   
В отделни случаи може да се получи увеличаване на слюноотделянето след приемане на Цинабсин. Ако това се случи, намалете дозата или преустановете лечението.

В отделни случаи могат да възникнат реакции на свръхчувствителност. Има докладвани случаи на кожни обриви, сърбеж и рядко на изпотяване на лицето, диспнея, световъртеж и спадане на кръвното налягане, след приемане на медикаменти, съдържащи ехинацея. В тези случаи да се преустанови лечението и да се потърси консултация с лекар.
Съществуващите оплаквания могат временно да се влошат, когато се приемат хомеопатични продукти (начално влошаване). В тези случаи е необходима консултация с лекар и преустановяване на лечението.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или ако забележите нежелана реакция, която не е описана в тази листовка, моля информирайте Вашия лекар или фармацевт.

 

Инструкции за съхранение на Цинабсин:
Да се съхранява при стайна температура!
Да се съхранява на място, недостъпно за деца!

 

Срок на годност:
5 години
Да не се използва след изтичане срока на годност, отбелязан на опаковката.

 

Производител и притежател на разрешението за употреба:
Deutsche Homoopathie-Union
DHU-Arzneimittel GmbH & Co. KG
Ottostrafle 24 76227 Karlsruhe
Германия

 

Медицинско представителство за България
Либра ЕАД
Бул. Акад. Ст. Младенов 3
1700 София

 

Дата на последна редакция на текста
Ноември 2008

 

 

 Публикуваната информация в тази страница е възможно да не е актуална!
За актуални листовки и информация за лекарствени и козметични продукти, можете да посетите новата ни секция Apteka.puls.bg »
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:


Тема на седмицата:
Псориазис – засяга не само кожата

реклама
Още от Puls.bg


реклама
Изгодни оферти

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising