ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

гликемичен индекс (ГИ)

гликемичен индекс (ГИ)

Гликемичният индекс е стойност, която отразява въздействието на въглехидратите върху нивото на кръвната захар в организма. Видовете въглехидрати, които се разграждат бързо по време на храносмилането и съответно отделят бързо глюкоза в кръвта, имат висок гликемичен индекс.С нисък гликемичен индекс са въглехидратите, които се разграждат бавно и отлагат глюкоза в кръвта постепенно.


на български език: гликемичен индекс (ГИ)
на английски език: Glycemic index (GI)
на латински език: Glycemic index (GI)
Тема на седмицата:
Препоръки при слънчево изгаряне на кожата

реклама
Още от Дентално здраве

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter