ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Салмонела

Салмонела

Анаеробни бактерии, по-голямата част от които причиняват заболявания като коремен тиф, паратиф, с най-често засягане на храносмилателния тракт. Има над 1500 вида салмонела. Бактериите са грам-отрицателни и са част от семейството на ентеробактериите. Салмонелите са високо устойчиви, оцеляват продължително време във външна среда. Установено е, че издържат във вода 120 дни, в морска вода до 217 дни, в месото - повече от година. Стайната температура създава идеални условия за тяхното разножаване в хранителните продукти. Рискът от консумиране на заразена храна е голям, тъй като тези микроорганизми не променят вкуса и миризмата на продуктите и наличието им не може да бъде разпознато. Възможно е дори да бъдат "консервирани", ако този вид приготвяне на храна не премине през необходимата термична обработка.


на български език: Салмонела
на английски език: Salmonella
на латински език: Salmonella

Търсене в съдържанието :: Салмонела
Тема на седмицата:
4 начина да се чувстваш леко през зимата

реклама
Още от Релакс

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising