ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Колко са парите за здраве?

Начало » Новини. Дебат » Здравен дебат

Обвързването на темата за здраве с темата за пари дълго време беше забранено. С времето постепенно започнахме да свикваме, че здравеопазването е услуга както всяка друга и тя има своята цена.


Но какво знаем за парите в здравеопазването? Малко ли са те или много. Използват ли се ефективно и кой, колко и за какво плаща?


В тази анкета ще се опитаме да потърсим отговор на някои от основните въпроси за парите в здравеопазването.


Puls.bg ще зададе вашите въпроси на политиците и на всички, от които зависи здравето ни да бъде по-добро.Гласувайте в нашите анкети, поставете вашите въпроси, коментирайте. Само така ще можем да участваме активно в промяната за по-добро здраве. Здраве, което е право на всеки от нас.

Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

Коментари

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Габриела
2010-03-09 22:06:21
Get Adobe Flash player
Аз съм напълно съгласна с Д-р Груева.
здрава12
2010-03-05 23:27:59
Get Adobe Flash player
Имаш проблеми със ЗДРАВЕТО или наднормено ТЕГЛО!!!
Подари си пълна промяна като свалиш трайнo излишните килограми,почувствай се отново жизнен и енергичен човек. Забрави за диетите, отдай се на пълноценно и здравословно хранене и чакай твоите резултати!
Вашата ПРОМЯНА е във вашите ръце!
Получаваш указания,които трябва да приложиш в живота си.
Следвайки препоръките ни, ти се храниш здравословно.
Отслабваш безпроблемно и полезно за здравето ти.
вени
2010-03-02 19:46:25
Get Adobe Flash player
цитат:
"Тари
2009-11-02 17:40:32
Страшно ,но трябва да признаем-здравеопазването ни....просто умира..То,определено НЕ това,което трябва..Твърдя че:ЗДРАВНАТА НИ КАСА Е НАЙ-МОЩНАТА ФИНАНСОВА ПИРАМИДА В БЪЛГАРИЯ.Тъжно-не!-страшно е!"

Тари, да здравната ни каса е най-мощната финансова пирамида и здравната ни система всъщност е ПОГРЕБАЛНА ЗДРАВНА СИСТЕМА!!!
Долу личните общопрактикуващи лекари, дайте парите изцяло за болнична диагносъика и лечение. Кво ги броите хоспитализациите на кило.. много били ..ами неефективни са ..а понякога И НЕДОСТИЖИМА ЦЕЛ ЗА ПАЦИЕНТА.
Как е въможно Национални Онкохематологични клиники ДА НЕ РАБОТЯТ СЪС ЗДРАВНЯА КАСА, как е възможно деца и възрастни да си плащат преглед и изследвания от хематолог?!?! Знаете ли ценоразписа на НСБАЛХЗ
http://nsbalhz.bg/prices.html
цитат:"ИМУНОФЕНОТИПНА ДИАГНОСТИКА (ИМУНОХИСТОХИМИЯ И ФЛОУЦИТОМЕТРИЯ)
134-00 Имунохистохимично изследване на биопсия – костен мозък,лимфни възли и др. до 5 маркера 170,00 лв.
134-01 за всеки следващ маркер за имунохистохимично изследване по 70,00 лв"
Kalina Tomova
2009-12-24 12:38:35
Get Adobe Flash player
2000ГОД СЕ ПОСТАВИХА ОСНОВИТЕ НА НОВА ЗДРАВНА РЕФОРМА!!
В системана съм отдавна и вси имаше недоволни - тогава имаше свободен достъп всеки можеше да си ходи при когото си искас изключение на участъковите лекари - на териториален принцип- оплакванията бяха от сорта на футболизиране на пациента ,от Не поемане на отговорност като се прехвърля на друг лекар и т н.Е пак нищо не се харесваше.Помня го добре.
Идеята с новата реформа беше личен избор ,парите да следват пациента,информирано съгласие и ред още много добри придобивки.
Да ама Не.Медиите като по сигнал се нахвърлиха да очернят ,да опорочават а комиссите по етика и власт имащите просто проспаха момента да овладеят несигурността и да отстоят реформата.
Kalina Tomova- .лекар
2009-12-24 12:29:55
Get Adobe Flash player
Категорично не съм съгласна с последните две мнения.Първо за парите-те никога не стигат,но при едно правилно разпределяне и контрол върху злоупортебите и не индицираните изследвания- ще поясня- има откъсване от реалната медицина и предоверяване на новите високо технологични техники за изследване,които освен че не са абсолютно категорични и точни /все пак Там също има диференциална диагноза/са и много скъпи.И подвеждащи- болшинството хора си мислят ,че като стигнат до ЯМР или скенер здравните им проблеми ще се решат като по магия.Което просто не е вярно!!
та първото е използването на парите при спазване на строги индикации!!По ощряване на икономичното разходване на средствата по показания!
Второто важно нещо е ПРОМЯНА В НАЧИНА НА МИСЛЕНЕ НА БЪЛГАРИНА ВЪОБЩЕ И В ЧАСТНОСТ В МЕДИИТЕ!
Д-р Груева
2009-12-22 13:14:24
Get Adobe Flash player
Добро здравеопазване се прави с пари.Когато държавата мисли и се грижи за данъкоплатците си, тогава ЩЕ има добро здравеопазване .Дори страни като Мекедония и Румъния са по- добре от нас.В България няма и според мен няма и да има добро здравеопазване ,защото със сегашната т. нар. реформа се краде много.Лекуваме циганите ,които не си плащат никакви вноски,лекуваме пенсионери ,които не са плащали с години преди да се пенсионират.И след като се пенсионират държавата започва да ги осигурява и старите им задължения са опростени .Трябва да се намери механизъм всеки да си плаща здравната вноска , а не да се правим на добрички.
Деси
2009-11-18 11:03:08
Get Adobe Flash player
Здравейте!
Искам да изкажа благодарността си към истинските ДОКТОРИ. Тези които са такива не само по диплом, но и по душа. Но... за съжаление е достатъчно да попаднеш веднъж на неподходящия и дълго време ще носиш в себе си огорчението.
Баща ми е на 85 години и се наложи да го водя на рентгенова снимка. Съмненията бяха за злокачествен тумор на белия дроб. Аз обичам баща си и независимо от годините му съм решена да се боря с болестта. Той също. И знаете ли какво ми отговори лекуващата лекарка? След като си изпи предписаната доза антибиотик, аз отидох в кабинета й да попитам какво да правим по-нататък. Отговорът беше: " Е, госпожо, съжалявам , че трябва да Ви го кажа, но чудеса не можете да направите. Пък и на тия години, нали все пак човек трябва да умре от нещо!!! Слава Богу, размина се лошото. Явно не е било карцином, но и аз ще кажа като мечката от известната басня : понякога думите тежат повече от удара. Да работиш 45 години и да те "бракуват" с лека ръка, само за това, че вече си остарял. Искренно се надявам, че истинските доктори са много повече от набедените такива.
краси
2009-11-14 18:15:30
Get Adobe Flash player
здравейте!
При използване на лекарства за изхвърляне на медта като миклоелемен от черния дроб, желателно ли е да се приема и цинк, поради факта, че се преминава на диета, която използва повече бели меса и не внася чрез тях в организма микроелемента цинк.
Klear
2009-11-09 15:25:06
Get Adobe Flash player
ТАРИ ,какво се печели с нагнетяване на негативи??
Има и много твърде хубави неща в здравеопазването ни .И здравна каса е коректен платиц до момента .Не забравяйти ,че и немските каси банкрутираха и то по няколко пъти!!
Но трявба да се работи много в посока промяна на нагласата и очакванията на българина за "Безплатно здравеопазване",несигурността и стреса ,тичането по кабинети ,и остойностяване на медицинсике услуги ,както и страг регламент за пакета услуги ,които задължителното здр.осигуряване покрива.
Дайте идеи в тази посока.
Тари
2009-11-02 17:40:32
Get Adobe Flash player
Страшно ,но трябва да признаем-здравеопазването ни....просто умира..То,определено НЕ това,което трябва..Твърдя че:ЗДРАВНАТА НИ КАСА Е НАЙ-МОЩНАТА ФИНАНСОВА ПИРАМИДА В БЪЛГАРИЯ.Тъжно-не!-страшно е!
57 намерени, страница 3 от общо 6    1   2   3   4   5   6   
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

Още от Puls.bg


Изгодни оферти

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter