ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Аутизъм - симптоми и лечение

Аутизъм - симптоми и лечение

Автор: д-р Янева, З.

Тази статия има информативен характер и не може да замести консултацията с лекар

Публикуван на: 01.09.2009 г.

Последна корекция: 01.09.2009 г.

Прочетен: 583797

Съдържание:

7. С какви други заболявания може да се сбърка аутизма?

Аутизмът се бърка основно с шизофрения с ранно начало, умствена изостаналост с поведенчески симптоми, смесено разстройство на речта и езика, вродена глухота, лошо отглеждани деца в институция, дезинтегративна психоза.

Ранната детска шизофрения е рядка при деца под 5г. възраст. Тя се свързва с халюцинации и налудности, по-ниска е честотата на епилептични припадъци и на умствена изостаналост.

За разлика от аутистите, децата с умаствена изостаналост обикновено умеят да се привързват към възрастни и да общуват с деца в съотвествие с умствената си възраст, използуват речта за комуникация

Децата с глухота обикновено отговярат на силни шумове и звуци, докато аутистичните деца могат да игнорират тези шумове а да показват отговор към тихи звукове. Много съществено за диагнозата е извършването на аудиограма или евокирани потенциали. За разлика от аутистите глухите деца показват нормална привързаност към родителите си, обичат да бъдат гушкани и утешавани.

При тежките нарушения в начините на отглеждане, децата могат да изглеждат апатични, себевглъбени и откъснати. Двигателните и езиковите умения могат да са забавени. Такива деца обикновено бързо се подобряват при преместването им в по-добра психосоциална среда и при подходящо стимулиране.

   
   
Симптоми свързани с тази статия
Липса на реч, Маниеризми, реч - липса, Стереотипии,
Тема на седмицата:
Възпаление на ухото след плуване или отит на плувеца

реклама
Виж още
Още от Алтернативна медицинаСезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter