ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Установяване на бащинство

Установяване на бащинство

Автор: Екип на Puls.bg

Тази статия има информативен характер и не може да замести консултацията с лекар

Публикуван на: 07.02.2009 г.

Последна корекция: 07.02.2009 г.

Прочетен: 48897

Съдържание:

1. Кой всъщност е бащата?

Това е един често срещан въпрос от латино сериалите, чийто отговор обикновено продължава близо 100 епизода и е обвързан с различни страсти и премеждия. Практиката обаче показва, че не само героите от филмите и зрителите се вълнуват от така дефинирания проблем. Съдебномедицинските лекари посочват, че през последните години желаещите за експертиза по отношение на бащинството рязко са се увеличили. Интересно е, че в повечето случаи резултатите оправдават страховете – след няколко изследвания т.нар. татко всъщност се оказва, че не е никакъв татко.

Спорният родителски произход може да възникне в хода на различни ситуации. Обикновено бащата е този, чийто родителски произход се подлага на съмнение. В някои случаи обаче майчинството също подлежи на подобна експертиза. Това се наблюдава най-вече при присвояване на чуждо дете, съмнителна или оспорвана бременност и други.

Решаването на този проблем се базира на няколко вида изследвания: кръвногрупови, хромозомни и ДНК изследвания и антропобиометрични изследвания.

   
   
Отпечатай
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Виж още
Още от Фитнес и рехабилитацияСезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter