ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Личностни разствойства - видове

Личностни разствойства - видове

Автор: Екип на Puls.bg

Тази статия има информативен характер и не може да замести консултацията с лекар

Публикуван на: 07.02.2009 г.

Последна корекция: 07.02.2009 г.

Прочетен: 171328

Съдържание:

1. Какво е параноидно личностно разстройство?

Този вид разстройство е по-често срещано сред мъжете. То се проявява с прекомерна сензитивност към неуспехи и неудачи, често индивидите не могат да се примирят с тях, преживяват ги многократно и обикновено търсят вината в други лица. Те рядко признават, че са сгрешили и са силно убедени в собствената си правота, което ги кара непрекъснато да спорят.Открояват се със злопаметност спрямо обиди, оскърбления, имат повишена склонност към отмъщение.


Лицата с параноидно личностно разстройство са изключително мними и подозират околните. Най-често тази мнителност е насочена към близките хора, като тя често се съчетава и с агресивност. Съзнанието на тези хора е обсебено от неоснователни конспиративни подозрения за различни неща от живота, които те интерпретират по собствен начин. Това силно нарушава адекватното им социално поведение. Едновременно с това параноидното личностно разстройство се отлича с необоснована и често пъти патологична ревност, което е и причината за невъзможност за създаване на нормална интимна връзка.

   
   
Отпечатай
Симптоми свързани с тази статия
Абнормно поведение, Страх, Тревожност,
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Виж още
Още от Био продуктиСезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter