ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Целулит – големият враг на красотата

Целулит – големият враг на красотата
Тази статия има информативен характер и не може да замести консултацията с лекар

Публикуван на: 12.08.2009 г.

Последна корекция: 12.08.2009 г.

Прочетен: 84753

Съдържание:
1. Какво представлява целулитът?

1. Какво представлява целулитът?

Целулитът е един от най-често срещаните козметични проблеми сред жените – почти всяка трета жена страда от така мразената портокалова кожа. Може би именно в тези моменти всички жени завиждат на мъжете, които не познават целулита. Причината за това е проста. При жените мастната тъкан в областта на бедрата и ханша е един своеобразен склад за периода на кърменето. Именно в тази област се натрупват в най-голямо количество мастните клетки, които са от  основно значение за нормалното протичане на бременността, раждането и кърменето. В даден момент обаче, тези така нужни на женското тяло мастни клетки могат да се превърнат в целулитните делчета, които деформират женското тяло.

Целулитът е състояние, при което в резултат на намаляване еластичността и здравината на съединителнотъканните влакна между мастните клетки, последните се появяват по повърхността на кожата под формата на неравен, грапав релеф. Причините, които могат да доведат до деформиране и слабост на съединителната тъкан в областта на кожата, са многобройни. Най-често обаче става въпрос за нарушение в микроциркулацията, в резултат на което еластичните влакна губят гъвкавостта си и се отпускат, което дава възможност на мастните клетки да увеличат размера си и да се появят на кожната повърхност.
   
   
Снимки свързани с тази статия
Кожа - срез Кожа - срез
Устройство на кожата Устройство на кожата
Симптоми свързани с тази статия
Загрубяване на кожата, Кожа - загрубяване,
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Виж още
Още от Био продуктиСезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter