ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Акне вулгарис (Acne vulgaris)

Акне вулгарис (Acne vulgaris)
Информацията в статията е насочена към потребители с медицински познания

Публикуван на: 31.08.2009 г.

Последна корекция: 31.08.2009 г.

Прочетен: 165196

Съдържание:

7. Как се поставя диагнозата?

Диагнозата на acne vulgaris се поставя въз основа на клиничните данни.

  • При жени с дисменорея или хирзутизъм е необходимо хормонално изследване. Пациентки с данни за вирилизация трябва да се изследват по отношение тотален тестостерон и DHEAS. Пациенти с данни за синдрома на Cushing трябва да имат изследване на 24-часов кортизол в урината.
  • При пациентки с ановулаторни менструални цикли и хиперандрогенизъм, вероятно се касае за поликистозен овариален синдром. Лабораторните изследвания при това състояние трябва да включват оценка на серумните липидни нива.
  • Микробиологично изследване на материал от кожните лезии се налага за отдиференциране на Gram-негативен фоликулит, когато няма отговор на провежданото лечение.
  • Хистопатология - микрокомедонът се характеризира с дилатиран фоликул и запушалка от кератин. С прогресиране на заболляването фоликуларният отвор се дилатира и резултира в отворен комедон. Стената на фоликула изтънява и може да руптурира. Наличие на възпаление и бактерии, с или без фоликуларна руптура. Руптурата на космения фоликул се придружава от реакция тип чуждо тяло. Плътен възпалителен инфилтрат в и извън дермата може да се асоциира с фиброза и цикатризация.
   
   
Симптоми свързани с тази статия
Акне, Комедони, Нодули, Папули, Пустули,
Тема на седмицата:
Възпаление на ухото след плуване или отит на плувеца

реклама
Виж още
Още от ХомеопатияСезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter