ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Пенис - анатомия

Пенис - анатомия
Тази статия има информативен характер и не може да замести консултацията с лекар

Публикуван на: 18.05.2009 г.

Последна корекция: 18.05.2009 г.

Прочетен: 301881

Съдържание:
2. Какви са функциите на пениса във връзка с половия акт?

2. Какви са функциите на пениса във връзка с половия акт?

За разлика от животните, сексуалната мотивация (либидото)и поведение при човека зависят до голяма степен от психични и социални фактори. Те се разглеждат подробно в сексологията – един сравнително нов клон на медицинската наука. Сексуалната мотивация и поведение се регулират от половите хормони, но те не са от решаващо значение за сексуалната активност на човека.

Ерекцията при мъжа представлява физиологичен рефлексен процес, който води до увеличаване на размерите и тургора на пениса при полова възбуда. Рефлексът се осъществява с участието на т.н. генитоспинален център, разположен в гръбначния мозък, и влиянието на мозъчната кора.

Еякулацията също е рефлексен акт и включва два етапа – в първия етап се предизвиква контракция на гладките мускули на семепроводящите пътища, семенните мехурчета и простатата, при което спермата се придвижва към вътрешната част на уретрата. Втория етап се предизвиква от контракцията на булбокавернозния мускул, чрез която спермата се изхвърля от уретрата.

   
   
Снимки свързани с тази статия
Пенис - разрез Пенис - разрез
Тестис Тестис
Мъжка полова система - разрез Мъжка полова система - разрез
Мъжка полова система Мъжка полова система
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Виж ощеСезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter