ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Артроза

Артроза
Тази статия има информативен характер и не може да замести консултацията с лекар

Публикуван на: 02.11.2009 г.

Последна корекция: 02.11.2009 г.

Прочетен: 544395

Съдържание:

13. Можем ли да се предпазим от артрозата и как?

Тъй като в преобладаващия брой случаи причината за възникване на артрозата е неясна, то не съществуват сигурни методи и средства за предпазване от появата и. Могат, обаче, да се вземат редица мерки, които да намалят случаите на възникване на това заболяване.

Всички вродени и придибити състояния, за които се знае, че в голям процент предизвикват артроза, трябва да се откриват навреме, да се проследяват и лекуват. Някои от тях, например, като вродените деформации, могат да се излекуват окончателно чрез оперативно лечение.

Изграждане на такъв стил на живот, който намалява риска от въникване на артроза -намаляване на телесното тегло, избягване на екстремни натоварвания на ставите и същевременно осигуряване на оптимален двигателен режем за добра сила на мускулите и добър обем на движение, профилактиране на остеопорозата чрез пълноценно хранене, оптимален двигателен режим и ако се налага - хормонозаместителна терапия при жените и т.н..

   
   
Симптоми свързани с тази статия
Болка, Болка в ставите, Болка при движение на ставите, Затопляне на ставите, Зачервяване на ставите, Контрактури, Мускулни спазми, Обездвижване на ставите, Подуване на ставите, Скованост на ставите, Спазми - мускулни, Стави - болка, Стави - болка при движение, Стави - затопляне, Стави - зачервяване, Стави - обездвижване, Стави - подуване, Стави - скованост,
Групи лабораторни изследвания
Пълна кръвна картина,
Лекарства
Бутилпиразолидиндиони, Оксиками, Пиразолони, Производни на индолоцетна киселина, Салицилати,
Лечение и процедури
Артропластика, Артроскопия, Артроцентеза, Рентгеново изследване,
Тема на седмицата:
Възпаление на ухото след плуване или отит на плувеца

реклама
Виж още
Още от БилкиСезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter