ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Няколко съвета за йога начинаещи

Puls.bg   |   06 април 2012   |   Коментари 0
   
   
Няколко съвета за йога начинаещи

Източник: Dreamstime

За да се насладите на йога учението, да си тръгнете заредени с положителна енергия и да извлечете максимална полза от асаните, трябва да се чувствате удобно по време на часовете по йога.

При йога няма екипи и точно определени дрехи, които да се носят по време на сеансите. Единственото условие е те да са удобни за трениращия, без значение дали ще е клин или анцунг, тениска или топ.

Препоръчително е консумацията на хранителни продукти да се извършва около 3 часа преди йога. Ако все пак огладнеете малко преди началото на класа, е желателно да се „залъжете“ с някакъв плод, като банан, например.

Не се притеснявайте по време на сесиите да споделяте с йога учителя, ако не се чувствате удобно в някоя поза или усещате болка, по този начин ще избегнете евентуални наранявания.

Когато усетите нужда от почивка, спрете без значение, че останалите около вас продължават с асаните. Не забравяйте, че йога учението е не само физическо, но и духовно. С почивките не се отклонявате от пътя на йога.

Специалисти съветват начинаещите да не се притесняват, че в началото не се справят с някои от позите или техниките за дишане. Това е нормално и учителят е наясно, отпуснете се и всичко ще стане от само себе си.

Важно е да се знае кога не е хубаво да се започва с йога. Бременните жени, например, трябва да посещават специализирани класове по Пренатална йога. Също така не е препоръчително посещението на класовете, когато жената е в месечен цикъл.

Хората с високо кръвно налягане е желателно да посещават сеанси, които не са много динамични и натоварващи.
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Йога и медитация
реклама
Галерия
Какви са ползите от йога?
Какви са ползите от йога?
Изгодни оферти
Още от Хранене
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter