ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Манипура чакра - чакрата на силната воля

Puls.bg   |   11 ноември 2011   |   Коментари 0
   
   
Манипура чакра - чакрата на силната воля

Източник: Dreamstime

Третата от седемте чакри в човешкото тяло се намира при слънчевия сплит, далака, панкреаса, черния дроб и жлъчния мехур на слънчевия сплит. Това е Манипура чакра.На санскритски Манипура чакра означава "град на блестящи бижута". Тоест това е мястото, на което се съхраняват най-силните чувства на човек, това е чакрата на самочувствието и силата на волята.


Липсата на енергиен баланс в Манипура чакра пречи на осъществяването на поставени цели и идеи, позволява по-лесно манипулиране от страна на други хора и намалява самочувствието.Личностният растеж, желанието и силата за промяна произтичат от Манипура чакра. Тя е ключът към трансформацията на личния живот. Ето защо е много важно чакрата да е в постоянен баланс.Равновесието на третата чакра придава чувството за уникалност, енергичност и увереност.

 Елементът на Манипура чакра е огънят. Той символизира „изгарянето“ на старите  и отрицателни аспекти от миналото, възпламенявайки желанието за промяна и търсене на ново и по-хубаво бъдеще.


Медитацията върху тази чакра има пречистващи качества, превръщайки негативните мисли и чувства в положителна енергия. По този начин се подпомага както психическото, така и здравословното състояние.Балансираната енергия на Манипура чакра стимулира функцията на далака, панкреаса, черния дроб и жлъчния мехур.

 

Четвъртата чакра в човешкото тяло


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Йога и медитация
реклама
Галерия
Какви са ползите от йога?
Какви са ползите от йога?
Изгодни оферти
Още от Здравен дебат
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter