ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Муладхара чакра помага при запек

Puls.bg   |   07 октомври 2011   |   Коментари 0
   
   
Муладхара чакра помага при запек

Източник: Dreamstime

Root Chakra е първата от седемте чакри в човешкото тяло. Тя се намира в основата на гръбначния стълб и е свързана със сакралния сплит, правото черво и простатната жлеза.


Правилните упражнения за стимулирането на движението на положителната енергия в Root Chakra може да помогне за лечението на запек.


Енергията която се намира в тази чакра се нарича "спираловидна змия." Кундалини йога, е йога учение, което се фокусира върху стимулирането именно на тази енергия.


Насочването на съзнанието и концентрирането на вниманието върху областта на Root Chakra, може да освободи напрежението в стомашно-чревния тракт, което ще улесни движението на съдържанието в червата.
 

 

 

За да се стимулира действието на дадена чакра трябва мислено да се представи пътят на жизнената сила, която преминава през чакрата. Визуализацията на чакрата като даден цвят, звук или с помощта на мантри също играят важна роля в процеса на стимулирането й.


Запекът (констипация) е често срещан проблем с различна генеза и възможни усложнения при хронифициране.


Констипацията може да се дължи на различни фактори – особености в хранителния режим, физическата активност, промени в моториката на стомашно-чревния тракт, анатомични дефекти и др., както и психологическо влияние.
По-висока е честотата сред женския пол, особено след 65 годишна възраст. Тази връзка с възрастта може да се обясни с няколко фактора – намаленото движение, относително по-малкия прием на течности и баластна храна, както и придружаващи ректален, вагинален пролапс и др.

Втората чакра в човешкото тяло


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Йога и медитация
реклама
Галерия
Какви са ползите от йога?
Какви са ползите от йога?
Изгодни оферти
Още от Релакс
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter