ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Рейки или духовно изцеление с помощта на ръцете

Puls.bg   |   15 юли 2011   |   Коментари 7
   
   
Рейки или духовно изцеление с помощта на ръцете

Източник: Dreamstime

Възможно ли е да се постигне облекчение на различни болки в тялото само с помощта на мисълта и вътрешната енергия?


Рейки е вид японски алтернативен метод за терапия, който помага за намаляване на стреса и довежда тялото до състояние на дълбока релаксация. Напълно безболезнена и деликатна лечебна техника е, която се осъществява само с полагане на ръце върху тялото или определена проблемна област.

 

 

Рейки е холистична система за балансиране, лекуване и хармонизиране на всички аспекти на личността, които помагат за чувството на благополучие и спокойствие.Сеансът отнема не повече от един час, в които трябва да се заеме легнало положение и тялото се отпусне напълно. Създаването на приятна и релаксираща обстановка и чувство за комфорт и сигурност е от изключително значение за положителният ефект на терапията.

 

 

Извършващият терапията предава част от своята енергия, като поставя ръцете в неподвижно състояние за 3-5 минути без излишен натиск, масаж или други манипулации.


Броят на сеансите се определя от степента на болка или вида на заболяването. Понякога е достатъчна само една процедура. При по-тежки случаи може да се наложат и допълнителни сеанси.
 С помощта на Рейки се освобождава блокираната в тялото енергия.Усещането за прилив на сили е ключов момент при рейки. Тази енергия стимулира всички жизнени процеси в организма и загрява приятно проблемната област.

 

 

Рейки може да се упражнява и самостоятелно.....


Името Рейки идва от японските йероглифи Рей Ки, които е прието да се превеждат като „Универсална жизнена енергия“.Последователите на рейки смятат, че с тази терапия се постига лечение на ментално, физическо, емоционално и духовно ниво.В България рейки практикуват йога учители и хора, които се занимават с медитация.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (7)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

NADIA GORANOVA     2013-07-22 11:22:16
MILI HORA NE PISCHETE GLOUPOSTI SLED KATO NE STE ZAPOZNATI S REIKI NE VSICHKO V TOZI SVIAT E PARI A PONIAKOGA GO NARICHAME RAVNOVESIE
Сис     2012-01-20 00:14:54
Марсиана, това, че не вярваш в определени неща, не означава автоматично, че те не са истинни ..... и само още нещо, в невероятно голяма заблуда си, че не разполагаме с неограничено количество, позитивна енергия, с която да заливаме всички ;) космоса е необятен и енергията никога не свършва, само трябва да знаеш как да я насочваш правилно :)
А относно статията наистина има доста грешни неща. За съжаление, много от нещата в нета са такива. И информация достоверна и истинна не може да се набави на доверие от интернет, колкото и да е многобройна. За това, не бързайте да правите заключения при първата информация, а търсете отговорите и доказвайте истинността им за себе си, защото истината е една но всеки я нарича с различно име :)
Ива     2012-01-19 15:55:46
Има едно изречение, което е абсолютно грешно и прави статията напълно излишна, а именно, че извършващият сеанса предава от своята енергия?! Точно обратното е - той не е екстрасенс, а е само проводник на чистата \\\\\\\"космическа\\\\\\\" енергия, която зарежда. Точно в това е смисъла - той НЕ предава своята енергия, което е опасното при някои \\\\\\\"екстрасенси\\\\\\\". Хората Рейки се учат точно на това - как да помогнат за насочване на природната енергия, за да помогне тя на човек. Как може да се допускат подобни груби грешки!!!
Марсиана     2011-07-17 16:49:44
Не съм пробвала рейки, но истината е, че ако човек дълбоко обича някого и този някой е много далеч, няма никаква примана да не му влияе, въпреки че не може да му предава енергията с ръцете си.
Дълбокото ми убеждение е,че можем да влияме силно само на хора, които познаваме и обичаме - всички тези езотерици и прочее просто искат да печелят пари - защото положителната енергия не може да се изсипва върху всеки. Едно младо момче, което обичам като син, макар и далеч, ми пише калко е повлиян от позитивната енергия, която му изпращам непрекъснато, как го подкрепяям и вдъхновявам да върви напред в живота и да става по-смел и по-добър.
Това са истински неща, за разлика от саморекламиращите се лечители и прочее.
Обаче се случва рядко, защото никой от нас няма безкрайно много добра енергия, с която да полива всеки пациент.
прочела малко повече за рейки от автора     2011-07-16 13:38:07
Това е безумна статия! Пълна е с откровени глупости!
Рейки е универсална жизнена енергия - само това е вярното!
Дори и да попитате чичко Гугъл, още на първия линк ще научите повече от нескопосната статия.
С удоволствие съм идвала в този сайт, но... замислям се дали и другата информация е такава...
7 намерени, страница 1 от общо 2  1   2   Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Йога и медитация
реклама
Галерия
Какви са ползите от йога?
Какви са ползите от йога?
Изгодни оферти
Още от Новини и събития
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter