ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Водата лекува - въпрос на енергия и баланс

Puls.bg   |   08 юли 2011   |   Коментари 3
   
   
Водата лекува - въпрос на енергия и баланс

Интересни техники за лечение с вода от тибетската медицина представи Огнян Симеонов на първата от серия отворени дискусии на тема “Говорим за вода”.


Темата „Водата – здраве и емоционална свобода” бе придружена от демонстрация на техники за лечение на болката. За по-малко от 10 минути гостите имаха възможност да изпитат ефекта им – редуцира или се премахна напълно болката, при тези които изпитваха такава в момента.


Огнян Симеонов демонстрира и как се зарежда с енергия водата, която пием. Необходимо е само да задържим бутилката между дланите. Вкусът й след това действително изглежда променен...


На събитието, организирано от фондация “Български национален воден съвет”, бяха поставени и специфични йога практики за пречистване на тялото с вода. Демонстрацията беше на Гергана Захариева, заместник председател на Българската йога асоциация.


Пречистването на тялото лекува и предотвратява развитието на различни заболявания на храносмилателната и отделителната система, кожата, ставите и метаболизма въобще.


При процедурата шанк пракшалана се изпива около три литра топла солена вода. Съотношението е 2 равни чаени лъжички сол на литър вода. Получава се физиологичен разтвор.


Солената вода се пие между три серии специфични упражнения. Прочистването наподобява на процедури, използвани в спа центровете.


Благодарение на техниката се промива храносмилателният тракт. За човек, който за първи път се подлага на шанк пракшалана, процедурата трябва да се извършва поне веднъж седмично. След прочистване на организма – веднъж месечно.


За лечение на синузит и алергии Гергана Захариева препоръчва пречистване на носа – жала нети, процедура, която също се извършва със солена вода. Спомага отделянето на секретите и успокоява лигавицата. Може да се извършва всеки ден. Действа и при главоболие и махмурлук.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (3)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Сис     2012-01-20 00:24:59
И добре че няма упражненията дадени, че хората щяха да се втурнат да се прочистват, а метода е даден толкова грешно, че щяха да си навлекат само проблеми вместо ползи УЖАС ...... Абе хора, като не разбирате нищо, защо само пишете да се намирате на работа, не мога да разбера ..... Как ще се прави пречистването всяка седмица а след това всеки месец ??? Вие луди ли сте !!! Това пречистване се прави веднъж на 3 месеца и е съпроводено, със специално захранване, освен упражненията които по никакъв начин не наподобяват процедури в спа център ...... ужас
rumi     2011-07-11 19:03:07
Не всеки, текст, Сашо, е статия. Има и категория новини. В тях се подава само информация, в случая, че има специфични йога практики за прочистване на организма с вода и име на компетентен български специалист, който води такива занятия.
сашо     2011-07-10 01:13:04
и кои са тези специфични упражнения? статия е безполезна без да знам пълната порцедура
3 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Домашно насилие – иска осъзнатост от двамата, за да се прекъсне. Семейна психотерапия с Деница Банчевска и д-р Веселин Христов

реклама
Още от Йога и медитация
реклама
Галерия
Какви са ползите от йога?
Какви са ползите от йога?
Изгодни оферти
Още от Детско здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter