ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Йога на открито - за по-добри резултати

Puls.bg   |   05 юни 2012   |   Коментари 0
   
   
Йога на открито - за по-добри резултати

Източник: Istockphoto

За да се извлече максимална полза от изпълнението на йога, е желателно упражненията да се извършват на приятно и спокойно място.

Ако сте овладели йога учението до такава степен, че може да изпълнявате лесните асани без помощта на инструктор, то спокойно съчетайте приятното с полезното.

В пролетно-летния сезон се откриват много възможности за намиране на перфектното място за релаксация и изпълнение на йогa сред природата.

Слънцето и упражненията на открито в комбинация с йога техники за дълбоко дишане и релаксация имат положително въздействие върху психическото и здравословно състояние.

Ако разполагате с двор, широка тераса или достъп до покрива на блока, непременно се възползвайте от възможността да заредите тялото си с енергия. Специалисти съветват на подобни места да се правят по-леки асани, като поза Лотос, Камила, Люлка, Мост, Лък и др.

По време на лятната почивка може да се отпуснете допълнително с няколко йога асани на фона на морето, пясъка и чистия въздух. По този начин стимулирате сетивата и въображението, което подпомага способността за медитация.

Специалисти прогнозират, че практикуването на йога на покривите на атрактивни сгради ще стане масова практика в близките няколко години.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Йога и медитация
реклама
Галерия
Какви са ползите от йога?
Какви са ползите от йога?
Изгодни оферти
Още от Бременност и раждане
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter