ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Да дариш, след като са ти дарили - силата на една майка

Калина Донкова   |   26 юли 2016   |   Коментари 0
   
   
Да дариш, след като са ти дарили - силата на една майка

Източник: Личен архив

34-годишната майка на 4 деца, Наталия Гърнева, за която ви разказахме преди няколко месеца, реши да помогне на няколко болни деца.
 
Състоянието на младата жена се характеризираше с 2 мозъчни аневризми, които застрашаваха живота ѝ, като тя бе принудена да събере непосилните за семейството и над 50 хиляди лева, за да може да се оперира. 
 
Хиляди хора помогнаха на Наталия да събере парите, а тя и още две жени в подобно на нейното състояние упорстваха до последно, докато не постигнаха законодателна промяна, според която консумативите за интервенции при артериовенозни малформации и мозъчни аневризми вече ще се поемат изцяло от държавата. 
 
До този момент НЗОК поемаше едва до 10 хиляди лева на пациент в такова състояние, а понякога са нужни над 30 хиляди.
 
„Децата ми постоянно ме питаха колко ще живея, а аз не можех да им отговоря, защото аз самата се чудех колко и дали ще живея“, сподели Наталия пред Puls.bg
 
В крайна сметка, тя преминава успешно през операциите и в сметката ѝ остават около 16 хиляди лева. Така, сега дарените на нея пари, ще отидат при няколко нуждаещи се деца, защото както тя казва - „както са помогнали на мен, така и аз искам да помогна“.
 
Споделя, че щом се е събудила след последната операция, не е могла да повярва, че всичко е минало добре и е жива и здрава, но е благодарна
 
 
Благодарна е на докторите, благодарна е на непознатите, които косвено са били до нея и са и помогнали финансово, благодарна е и на трудностите, защото сега гледа на живота по друг начин и иска да предаде силата си и на други хора. 
 
„Искам да благодаря на всички хора, които са ми помогнали и са повярвали, че ще оздравея. Сега се чувствам добре и мога да се радвам на децата си“, каза Наталия. 
 
Избрала е да дари средствата на деца, които не са одобрени за лечение от Фонда за лечение на деца в чужбина
 
„Вече се свързах с няколко родители, чиито деца са отхвърлени от Фонда и не проумявам защо, при положение, че за тяхното състояние лечението в чужбина дава по-добри резултати. На тях ще помогна“, разказа още младата жена. 
 
Тежката съдба на 34-годишната майка и нейната борба, са пример за силата на духа и вярата в доброто. Бюрокрацията и административните спънки в системата у нас пък са контрапунктът на нейната история. И за добро или за лошо, негативното винаги помага да видим по-ясно доброто и да си дадем сметка, че да обичаш децата си и да помагаш на околните е смисъл. Смисъл, на който всички ние имаме право. 
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Споделено от пациента
реклама
Изгодни оферти
Още от Йога и медитация
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter