ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

5 признака за нарушен сън

Puls.bg   |   09 септември 2011   |   Коментари 2
   
   
5 признака за нарушен сън

Източник: Dreamstime

Всеки е изпитвал проблеми със съня в някаква степен. Ако липсата на такъв е постоянен проблем обаче, вероятно се нуждаете от помощ.

 

 

Обърнете внимание на следните предупредителни знаци. След като знаете какво ви пречи, скоро ще намерите и персонален начин за подобряване качеството на съня или лекар ще ви помогне за справянето с конкретния проблем.

 

 

1. Умора

 

 

Случвало ли ви се и, въпреки 8-часов сън на сутринта да се събудите уморени и без настроение?!

 

 

По време на нормалния цикъл на съня, тялото преминава от състояние на лек в дълбок сън, заради който би трябвало да се чувстваме свежи и отпочинали.

 

 

Ако се чувствате сънливи след цяла нощ в леглото, вероятно има причина, която пречи на тялото и мозъка да влизат в тези дълбоки, възстановителни нива на сън.

 

 

2. Хъркане

 

 

Хъркането може да бъде безобидно, но то също така може да бъде предупредителен знак за сънна апнея - опасно състояние, при което са характерни епизоди на пълно (апнея) или частично (хипопнея) спиране на дишането по време на сън.

 

 

3. Сънливост през деня

 

 

Изпитването на прекомерна сънливост през деня и склонността към заспиване по време на работа, зад волана или при извършването на други ежедневни дейности, е ясен признак за нарушение на съня.

 

 

 

4. Продължава твърде дълго...

 

 

Често хората, страдащи от безсъние, не търсят помощ от специалисти. Повечето предполагат, че проблемът ще изчезне от само себе си. Но ако проблемите със съня станат хронични, което означава, че мозъкът се „превъзпитава“, може да се стигне до употребата на медикаменти или терапия, за да се възвърне нощното спокойствие.

 

 

5. Сънят не е единственият проблем?

 

 

Възможно е причината да се корени в наличието на друго хронично здравословно състояние или мистериозни симптоми, които ви държат полубудни. Синдромът на неспокойните крака например е състояние, което често се проявява през нощта. По този начин се нарушава и качеството на съня.

 

 

За да се установи продължителен проблем със съня, е необходима консултация с лекар.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (2)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Бистра Минчева     2012-03-06 23:09:02
Г-жо Василева, за проблеми със съня трябва да отидете на невролог. Междувременно може да опитате да пиете Неолексан - хранителна добавка с естествен произход. Много добре повлиява проблемите със съня.
Елена Василева     2012-01-01 16:30:02
Благодаря ви за всичката информация за проблемите със съня.Страдам от това вече цяла година и незнам към какаъв лекар да се обърна за помощ .
2 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Сън
реклама
Галерия
Домашни средства при безсъние
Домашни средства при безсъние
Защо още не спи детето?
Защо още не спи детето?
6 съвета за по-качествен сън
6 съвета за по-качествен сън
12 начина да избегнем сънливостта през деня
12 начина да избегнем сънливостта през деня
Изгодни оферти
Още от Бременност и раждане
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter