ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Безсъние – да го преодолеем завинаги!

Puls.bg   |   01 април 2011   |   Коментари 0
   
   
Безсъние – да го преодолеем завинаги!

Безсънието е състояние, характерно с трудно заспиване, често будене нощем, вследствие на което страдаме от намалена концентрация и липса на отпочиналост и бодрост през деня. Оказва се, че около 30 – 50% от хората страдат от безсъние. За щастие обаче има няколко начина, с помощта на които бихме могли да преодолеем проблема...


Често наличието на светлина в стаята е причина за безсъние. При някои дори и най-малката пролука, през която влиза светлина, смущава съня им. Най-лесният начин да си осигурим пълна тъмнина в спалнята е да спим с маска на очите. Носенето на подобна маска не е толкова неприятно, колкото много от нас вероятно си мислят. Освен това аксесоарът се предлага в най-различни цветове и стилове за всеки вкус.


Освен светлината, има и други показатели, които биха могли да ни държат будни през нощта. Шумът също е често срещана причина за неспокоен сън. Подходящо средство за справяне с проблема се оказват тапите за уши. Те са сравнително евтини и изключително ефективни в подобни ситуации.


Има случаи, когато си легнем вечер, да не можем да се отпуснем веднага. Тогава обикновено ни е трудно да спрем да мислим за ежедневните проблеми. Приятен метод за преодоляване на такива състояния е слушането на музика преди лягане.


Най-добрият музикален избор в тези случаи са релаксиращите мелодии като класическа музика, пусната тихо. Когато фокусираме ума си върху спокойната мелодия, скоро с изненада ще установим, че мислите ни вече ги няма.


Друг полезен начин да спрем да мислим преди лягане е да изготвим списък с всичко, което следва да свършим през следващия ден. Вероятно звучи странно, но след като вече сме изготвили план, ще се успокоим и по-бързо ще прогоним мислите от съзнанието си.


Няма нищо по-лошо от непрекъснатото гледане на часовника, с цел да изчислим колко часа имаме за сън! Така единственото, което ще постигнем, е да се стресираме, а на сутринта ще се чувстваме уморени. Затова, когато си легнем трябва да се постараем да „изчистим“ съзнанието си от всичко случило се или предстоящо, за да може да се насладим на пълноценна почивка и да бъдем в добра кондиция през утрешния ден.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
С АГ класацията ни „Специалистите, на които имам доверие“ ще отличим най-добрите в бранша

реклама
Още от Сън
реклама
Галерия
6 съвета за по-качествен сън
6 съвета за по-качествен сън
12 начина да избегнем сънливостта през деня
12 начина да избегнем сънливостта през деня
Най-честите причини, поради които детето не спи
Най-честите причини, поради които детето не спи
По какво да познаем, че страдаме от недоспиване?
По какво да познаем, че страдаме от недоспиване?
Изгодни оферти
Още от Зачатие
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising