ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Мъжете искат прегръдки, жените секс...

Puls.bg   |   08 юли 2011   |   Коментари 5
   
   
Мъжете искат прегръдки, жените секс...

Източник: Dreamstime

Целувките и прегръдките са по-важни за щастието на мъжете, отколкото на жените, според проучване на Института Кинсли.

 


Откритието на учените влиза в сериозно противоречие с досегашните твърдения, че нежният пол държи повече на ласките и нежностите, а не на секса.  

В проучването участват 1 009 хетеросексуални двойки на средна и на по-зряла възраст. Доброволците попълват въпросници за тяхната удовлетвореност от техните взаимоотношения и сексуален живот, разкривайки някои изненадващи истини... Оказва се, че мъжете, които често се целуват или гушкат с партньорките си, са средно 3 пъти по-щастливи във връзката си, отколкото мъжете, които не се отдават на ласки.

 


Още по-изненадващ факт е, че за жените проявите на нежност не оказват голямо влияние върху удовлетвореността от връзката. За дамите ключови фактори са продължителността на отношенията и доброто сексуално функциониране.

 


Все пак, и мъжете, и жените, които често докосват, целуват и прегръщат любимия, но и правят достатъчно секс, са по-сексуално удовлетворени.

 


За дамите сексът се подобрява с течение на времето. Жените са значително по-сексуално удовлетворени, когато са в дългосрочни взаимоотношения с партньора, продължаващи над 15 г.

 

 


Възможно е с течение на времето жените да стават по-доволни, защото очакванията им се променят, както и животът им покрай порастването на децата, казва Джулия Хейман, директор на Института Кинси за научни изследвания в секса, пола и репродукция и водещ автор на изследването.

 


От друга страна обаче, тези, които не са толкова щастливи от сексуалния си живот, може да нямат дълга продължителност на брака.

 


Всъщност според резултатите представителите и на двата пола стават по-щастливи във връзките си, колкото по-дълго са заедно с партньора.

 


Любопитно е заключението на учените, че японските двойки са значително по-щастливи от взаимоотношенията с любимия, отколкото американските двойки, които пък са по-удовлетворени от двойките от Бразилия и Испания. За съжаление проучването не включва България.

 


Японците са и по-сексуално удовлетворени от американците. Данните сочат, че японските мъже са 2,61 пъти по-доволни от секса с партньорката от американските мъже.

 


Що се отнася до жените - американките са по-сексуално удовлетворени от японките и бразилките.

 


Проучването е публикувано в Archives of Sexual Behavior.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (5)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Павел     2011-09-24 13:56:33
Четох наскоро,че японците правят най-рядко секс,а и като продължителност на акта пари тях е на-кратък.А сега пък-че те били най-доволни.Не зная на кога да вярвам-или пък може и тъкмо затова да са доволни-като е по-рядко е по-сладко.
Chris     2011-07-21 12:08:16
I might be beating a dead horse, but thank you for psotnig this!
pipinana     2011-07-10 11:56:03
samo taka
Анонимен     2011-07-10 08:43:05
Петърча, забравяш за храната...
Петър     2011-07-09 19:22:06
Глупости, за мен сексът е най-важен
5 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Изгодни оферти
Още от Алтернативна медицина
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter