ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

„Презерватив-виагра“ подтиква към безопасен секс

Puls.bg   |   10 май 2011   |   Коментари 0
   
   
„Презерватив-виагра“ подтиква към безопасен секс

Презерватив, който помага за удължаване на ерекцията при мъжа, разработиха учени от британско биотехнологично предприятие. Като цяло проблемът с презервативите е, че те не се използват толкова често, колкото би трябвало.


Иновативният продукт, наречен CSD500, вече е познат като „презерватив-виагра“. Прозвището му обаче не е съвсем точно. Новият презерватив е покрит с гел, който има свойството да разширява кръвоносните съдове. С негова помощ се повишава притока на кръв към пениса и по този начин се поддържа ерекцията.


За разлика от хапчето обаче, кондомът не е предназначен за мъже, които имат еректилна дисфункция, а по-скоро за такива, които имат проблем със задържане на ерекцията, когато използват презерватив.


CSD500
е разработен от Futura Medical и предстои в скоро време да бъде одобрен от регулаторните органи във Великобритания. Възможно е до края на годината продуктът да излезе на пазара, пише още Wall Street Journal.


„Презервативът-виагра“ безспорно е иновативна идея, и защото е мярка, насочена към силния пол. Повечето превантивни мерки срещу забременяване, като хапчета и хормонални лепенки, са предназначени за жените.


Как точно функционира новият презерватив? Гелът трябва да остане вътре в презерватива, за да не засегне по никакъв начин другия партньор. При разработването му експертите се изправят пред предизвикателството продуктът, намиращ се вътре в кондома, да бъде траен и устойчив, а в същото време да не уврежда по никакъв начин самия презерватив. И те го постигат.


Новият продукт има потенциал да стане широко разпространен и използван, което от своя страна би било крачка към по-добро сексуално здраве, тъй като инфекциите, предавани по полов път ще се ограничат.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
Изгодни оферти
Още от Йога и медитация
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter