ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Обонянието определя сексуалния ни партньор

Puls.bg   |   31 януари 2011   |   Коментари 0
   
   
Обонянието определя сексуалния ни партньор

Когато стане дума за сексуално привличане, колко важен е ароматът на мъжа? И не просто дезодорантът, който той използва, а естественият му мирис. Експертите от Good in Bed вярват, че която дама следва носа си – винаги е на прав път.


Оказва се, че ароматът може да бъде основният начин, по който една жена буквално надушва генетичната съвместимост с потенциалния партньор. Миризмата, която излъчваме, е външният облик на гените, изграждащи имунната ни система.


Също като пръстовите отпечатъци, всеки от нас има свой уникален „ароматен отпечатък“. Той е част от област, позната като главен комплекс за тъканна съвместимост (MHC). Предпочитанието на дамите е  главният комплекс за тъкънна съвместимост да бъде различен от техния.


Така че, когато казваме, че противоположностите се привличат, всъщност това не се дължи  на различия в характерите, а на различия в имунната система. Това е един от природните начини да си осигурим здраво поколение.


От тази гледна точка не е чудно, че женското обоняние се изостря значително, когато представителките на нежния пол са в процес на овулация – при голяма вероятност за забременяване.


В изследването много различни мъже  носят една и съща блуза в продължение на два дни, след което слагат блузите в еднакви кутии. Тогава дамите трябва да ги помиришат и да определят коя според тях има най-сексуално атрактивен притежател, позовавайки се единствено на аромата.


Резултатите сочат, че дамите са най-силно привлечени от мъже, с различен  главен комплекс за тъкънна съвместимост от техния. А 56% от жените казват, че не биха излизали с мъж, който мирише като баща им.


Освен това се оказва, че географското положение влияе върху обонянието. Тествани са жени от различни градове и предпочитаните от тях аромати са различни – Ню Йорк – кафе, Чикаго – ванилия, Атланта – череша, Далас – дим.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
Изгодни оферти
Още от Хомеопатия
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter