ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Колоезденето влияе на качеството на спермата?

Puls.bg   |   11 декември 2010   |   Коментари 1
   
   
Колоезденето влияе на качеството на спермата?

Колоездачите, които карат велосипед най-малко 5 часа седмично, имат по-малко активни сперматозоиди в сравнение с мъжете, които не упражняват този спорт, сочи проучване, публикувано в изданието „Плодовитост и стерилитет“.

Учени от Бостънския университет изследват състезатели по колоездене, по отношение на генитални или пикочни проблеми и лошо качество на спермата.

На всеки участник в проучването е взета проба от сперма. Спортистите отговаряха на въпроси, свързани със здравния им статус и физическата им активност, уточняват изследователите.

След отчитане на данните за употребяването на мултивитамини, информация за телесно тегло, кръвно налягане, включително и какъв е изборът на бельо на анкетираните, авторите установяват, че мъжете, които активно спортуват, е по-вероятно да имат проблеми с качеството или количеството на сперматозоидите, в сравнение с мъже, които никога не са се упражнявали.

Въпреки това, когато учените разглеждат различните видове упражнения, става ясно, че практикуващите най-малко по пет часа седмично колоездене, са два пъти по-застрашени от намален брой сперматозоиди.

23% от мъжете, които не правят регулярни физически упражнения са с нисък брой сперматозоиди. Състоянието засяга и 31% от тези, които карат велосипед най-малко пет часа седмично.

Травма или повишаването на температурата в скротума може да обясни връзката между колоезденето и здравето на спермата.

Изследователите отбелязват, че е възможно причините да са вследствие на друг проблем, тъй като участниците са пациенти на клиники по стерилитет.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Георги Петров     2011-01-09 16:00:59
Исключително ценно упражнение за подържане на простатната жлеза и качествена семенна течност е масажирането на простатната жлеза и тестисите. Това е изработеният от мен начин и се състой от следното: Хващат се половите органи както се хваща китка цвете и с резки придърпвания нагоре, като ръката се плъзга по корема, се предизвикват силни вибраций между четала. Тези вибраций се предават на простатната жлеза и я масажират. Редовното масажиране ще предпази жлезата от усложнения до края на живота Ви. При тази практика се масажират и тестисите, което също е много полезно. Петров - Натуропат.
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Препоръки при слънчево изгаряне на кожата

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Изгодни оферти
Още от Релакс
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter