ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Преждевременна еякулация – какви са причините?

Puls.bg   |   05 ноември 2010   |   Коментари 7
   
   
Преждевременна еякулация – какви са причините?

Сексуалните нарушения са често срещано явление, които обикновено си имат своите причини. Характерът им може да бъде с широк диапазон, от емоционално смущение пред партньорката до заболяване, което следва да се лекува...

 

 

 

Причини за сексуалните разстройства
Като сексуални разстройва се възприемат болезнените промени в сексуалното поведение – сексуално влечение, способност за възбуждане, ерекция и еякулация. Специалистите са на мнение, че много малка част от сексуалните разстройства се дължат на психо-неврологични, ендокринни или заболявания на вътрешните органи. Колкото и изненадващо да е, по-голямата част от тези заболявания са в резултат на емоционално преживяване и особености на характера.

 

 

Еякулацията и фазите й
Еякулацията представлява отделяне на секрет от тестисите. Еякулацията се осъществява в две фази – извеждане и смесване на секрета от половите жлези и отделянето му извън тялото. Актът е доста сложен, рефлекторен. Последователността му осигурява смесването на секрети от различни жлези, което гарантира жизнеността и активността на сперматозоидите.
При серия полови сношения с осъществена еякулация, на кратки интервали, количеството сперматозоиди постепенно намалява. На третия-четвъртия път мъжки полови клетки почти липсват в еякулата. След 2-3 дни почивка отново се открива съдържанието им в спермата.

 

 

Причините...
Преждевременната еякулация се наблюдава при недостатъчно възбудено състояние, почти в началото на сексуалния акт.

 

 

Явлението е често срещано в началото на половия живот при младежите. Тогава причините се дължат на силно емоционално вълнение или състояние на повишена полова възбуда. 

 

 

Обикновено състоянието не се повтаря или с течение на времето и повишаване на опита в началото на активния начин на живот се преодолява. В редки случаи обаче лошият опит води до състояние на силна възбуждане в главния мозък, което да доводе до развитие на заболяване. Състоянието на постоянно възбудимост на центровете на еякулацията в главния мозък може и да е вродено. Тогава се говори за синдром на парацентраните отдели.

 

 

Преждевременната еукялация може да се дължи и на възпалителни заболявания на простатната жлеза и пикочния канал.
Твърде високата полова активност при мъжа може да доведе до способност за чести ерекции. Негативната страна е, че тези ерекции са кратки като продължителност и се характеризират с преждевременна еякулация.

 

 

Разбираемо състоянието може да е в резултат на травма или заболявания на поясно-ломбалния отдел на гръбначния стълб, остеохондроза, туморни образувания.

 

 

При преждевременна еякулация мъжът се опитва да контролира половия акт, като полага усилия да отложи процеса на отделяне на сперма. При това той се намира в постоянно напрежение, което допълнително влошава положението – отразява се не само на процеса на отделяне на еякулат, но и на ерекцията. Един неуспешен случай носи неимоверно напрежение при следващия полов акт. Когато се случат два и повече опита, това води до стрес при мъжа, който често взима погрешно решение да избягва сексуалния контакт...


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (7)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Нико     2016-11-23 03:54:32
Пиене на 200гр Мастика е доказан е ект за удължаване на п.акт
Тони     2015-08-25 08:52:59
За да се справи човек с преждевременната еякулация са необходими повече действия.
Хм     2014-02-09 15:32:42
След колко време трябва да се очаква продължението?? Статията е публикувана тук преди повече от 3 години!!!
stoqn     2014-01-07 14:18:22
решение има на всичко,аз този проблем го реших със спрея dooz14000 взех го от тука http://www.sexshop.bg
доволен съм,вече напълно забравих,че съм имал такъв проблем
mimi     2011-11-26 16:21:09
lekuva se
7 намерени, страница 1 от общо 2  1   2   Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Домашно насилие – иска осъзнатост от двамата, за да се прекъсне. Семейна психотерапия с Деница Банчевска и д-р Веселин Христов

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
6 факта за тестостерона
6 факта за тестостерона
Изгодни оферти
Още от Фитнес и рехабилитация
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter