ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Няма разлика между половете относно причините за интимни взаимоотношения

Puls.bg   |   02 август 2007   |   Коментари 0
   
   
Няма разлика между половете относно  причините за интимни взаимоотношения

След прилагането на анкета с дълъг списък от въпроси относно мотивацията на жените и мъжете за интимните взаимоотношения, се оказа, че за двата пола те са еднакви. Нещата опират повече до страст и похот, а не до любов.

Младежите са на едно менение - всичко е привличане и желание за физически контакт и приятни изживявания. Това сочи анкетата на поредното издание на Archives of Sexual Behavior. Даване израз на любовта и чувствата са сред първите 10 отговора на мъжете и жените, но не и на първо място. Това опровергава широко разпространеното мнение, че мъжете искат единствено секс, а жените - предимно любов, пояснява проф. Синди Местън.

Д-р Ървин Голдщайн, директор на центъра по сексуална медицина към Alvarado Hospital в Сан Диего споделя, че твърдението "Мъжете са от Марс, а жените от Венера" за него вече не е вярно. Колкото повече изследвания прави в областта, толкова повече се убеждава в близкото мислене на двата пола. Той работи независимо от проф. Местън, но също стига до извода, че широко разпространеното мнение за разликите между мъжа и жената в тяхното мислене е породено от хора със сексуални проблеми.

Сред първите места в анкетата стоят още отговори относно приятни и забавни моменти, желание да накараш партньора си да се чувства добре, както и такива за работно място или повишение или дори желание да предадеш сексуално трансмисивна инфекция.

Проф Местън уточнява, че анкетираните все пак са били младежи. Ако подобно проучване се направи сред друга възрастова група, очаква се резултатите да са различни.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Жълтеница при новороденото - къде е границата с физиологичното състояние?

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
6 факта за тестостерона
6 факта за тестостерона
Изгодни оферти
Още от Детско здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising