ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

При андролог - при какви оплаквания на мъжа? (ІІІ част)

Puls.bg   |   18 март 2010   |   Коментари 0
   
   
При андролог - при какви оплаквания на мъжа? (ІІІ част)

Втора част: Възпалителни полово-преносими заболявания и аденом на простатата

 

Кондиломи
Кондиломите представляват малки кожни образувания, подобни на брадавици. Причиняват се от папилома вируси. Заболяването изисква медикаментозна терапия и отстраняване на кондиломите.


Мъжки стерилитет
В 45 % от случаите на бездетни семейни двойки, причината се дължи на проблем при мъжа. 40 % са вследствие на проблем при жената, в останалите случаи – на несъвместимост между партньорите или други заболявания. Понастоящем мъжкият стерилитет се преодолява успешно и мъжете могат да се радват на свои деца.


Причините за мъжкия инфертилитет са различни: възпалителни заболявания на пикочо-половите органи (уретрит, простатит и др.), полово-преносими заболявания (гонорея, хламидиоза, трихомониаза и др.), сексуални разстройства  (еректилна дисфункция, преждевременна еякулация и др.), запушени семенни каналчета, варикоцеле, хормонални нарушения, водещи до намалена сперматогенеза.


При диагностика на стерилитета се извършват следните изследвания:
Спермограма – анализ на еякулат (сперма). Необходим е, за да се определи качеството на спермата и да се изключат аномалии. Изследването определя качеството, подвижността и „жизнеността“ на сперматозоидите, размера и формата им, както и обема на получената сперма.


Отличен показател е 75 % живи сперматозоиди, особено ако 50 % от тях са бързоподвижни. Добър показател е, когато броят на жизнените бързоподвижни сперматозоиди остава сравнително същият след три часа. Повече от 30 % от сперматозоидите трябва да имат нормална форма.


Чрез микробиологично изследване на еякулата се установява дали има наличие на скрити инфекциозни процеси.


Прави се кръвен анализ на четири хормона – фоликулостимулиращ, лутеинизращ, пролактин и тостестерон, като показателите им трябва да са в определени референти стойности и съотношение.За да се постави диагноза, която да изяснява стерилитета, се налага провеждането на общи изследвания за други заболявания: микробиологично изследване на секрет от простатата, анализ на урината, изследване на намазка от простатната жлеза, ехография, ДНК-диагностика на инфекциите (ПЦР).


Сексуални разстройства
Най-разпространените сексуални разстройства са еректилната дисфункция (импотентност) и преждевременната еякулация.  Ако се потърси съдействие от компетентен специалист, 90 % от случаите на импотентност са преодолими.


Еректилната дисфункция се появява в резултат на различни нарушения в организма: хормонални, неврологични, кръвоносни, както и при прием на някои лекарства.


Нарушенията на ерекцията могат да са от психо-неврологичен характер. Силната сексуална възбуда и неврозата също могат да са причина.


Преждевременната еякулация, както и липсата й, в повечето случаи не представляват самостоятелно заболяване, а са един от симптомите на заболяване на пикочо-половата система.

 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Изгодни оферти
Още от Дентално здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter