ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

5 здравословни ефекта от сексуалния живот

Puls.bg   |   07 септември 2018   |   Коментари 0
   
   
5 здравословни ефекта от сексуалния живот

Източник: iStockphoto

1. Сексът облекчава главоболието.

 

Проучване публикувано в месечния брой на сп. Cephalalgia установи, че сексуалната активност облекчава болката от мигрена или клъстерни главоболия до една трета от пациентите. Оргазмът и последвалата вълна от ендорфини, която се освобождава по време на него, вероятно прекъсва болката от мигрената, така че дори мастурбацията може да бъде от полза, твърдят учените.

 

2. Сексът гори калории.

 

Сексът не е толкова добър, колкото другите форми на упражнение, но със сигурност изгаря доволно количество калории. Проучване от университета в Монреал изчисли, че за 30-минутна сесия, мъжете изгорят средно 101 калории, а жените изгорят 69. Това прави 4.2 калории на минута в единия случай и 3.1 калории на минута в другия.

 

3. Сексът е благоприятен за имунната система.

 

Публикация в сп. Psychology Report ни информира, че студенти, които правят секс поне веднъж седмично, се радват на 30% по-високо количество имуноглобулин А, който играе съществена роля в имунната защита на лигавицата.

 

 

4. Намалява риска от рак на простатата.

 

Изследване в British Medical Journal от 2004 г. съобщава, че от 50 000 мъже на възраст от 40 до 75 години, тези, които споделят, че еякулират 21 пъти или повече на месец, са сравнително по-рядко изложени на риск от рак на простатата, в сравнение с тези, които еякулират 4 или 7 пъти месечно. 

 

5. Сексът подобрява спането.

 

Както вече беше споменато, сексът е вид упражнение, така че е нормално да се чувствате уморени след него. Но освобождаването на окситоцин също ви помага да се чувствате сънливо. Що се отнася до мъжете, публикация в Neuroscience and Biobehavioral Reviews свидетелства, че оргазмът намалява активността в префронталната кора на мъжкия мозък, което е от значение за добрия нощен сън. Не на последно място, притокът на кръв изчерпва мускулите от продуциращия енергия гликоген, което изтощава хората допълнително. 


 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Изгодни оферти
Още от Новини и събития
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter