ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Секс чатовете са все по-често срещани сред тийнейджърите

Puls.bg   |   20 юли 2018   |   Коментари 0
   
   
Секс чатовете са все по-често срещани сред тийнейджърите

Източник: iStockphoto

Сексуалните чатове сред тийнейджърите са се увеличили през последното десетилетие и представляват нарастващо предизвикателство за учителите и родителите, според ново проучване. Един на всеки четирима младежи е заявил, че е получавал сексуални съобщения, а един на всеки седем съобщава, че е изпращал такива.

 

Изследването включва данни от 39 отделни изследователски проекта, проведени между януари 1990 г. и юни 2016 г., с общо 110 380 участници, всички от които са на възраст под 18 години, а някои са на възраст дори под 11 години. Изследователите са се съсредоточили върху данните от 2008 г. насам и са открили увеличение на сексуалността сред младите хора.

 

Повишеният брой млади хора, участващи в изпращането или получаването на съобщения или снимки със сексуално съдържание, съответства на бързо разширяващия се достъп до мобилни телефони. Като се има предвид тази тенденция, авторите на изследването предполагат, че информацията за потенциалните последствия от това трябва редовно да се предоставя като компонент на сексуалното образование.

 

Изследователите установяват, че за по-младите хора този вид общуване е начин да започнат да изследват привличането към други хора. Специалистите обясняват, че откакто говоренето за секс вече не е тема табу, броят на потенциалните сексуални партньори, благодарение на такъв тип комуникация, е по-голям. Проучването прогнозира тенденция на все по-голямо нарастване на сексуалната активност сред по-младите тийнейджъри и децата. В съчетание с липсата на осведоменост за свързаните рискове, особено сред по-малките деца, това е причина за безпокойство.

 

Колкото по-малки, толкова по-уязвими са към клопките на този вид общуване. Взаимоотношенията между деца от 10 до 12 години често са краткотрайни и това ги прави по-уязвими от заплаха или изнудване чрез техни голи снимки и видеоклипове. Средно децата в проучването са били на 10 години, когато са получили първите си смартфони. Благодарение на това възрастта за начало на полова активност намалява.

 

 

Опасност също възниква от различни приложенията, които създават впечатление, че видеоклиповете и изображенията, които са споделени или съхранени, са частни, а това невинаги е така.

 

Най-голямото безпокойство според специалистите е вероятността снимките или посланията да бъдат разпространявани. А това може да причини тежки емоционални страдания, поради което е важен родителският контрол.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Варицела и бременност - опасна ли е?

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Изгодни оферти
Още от Взаимоотношения
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter