ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

При секса за една нощ размерът има значение

Puls.bg   |   13 юли 2018   |   Коментари 0
   
   
При секса за една нощ размерът има значение

Източник: iStockphoto

Оказа се, че при секса за една нощ размерът има значение според ново изследване.

 

Не става въпрос обаче за дължината на пениса, за която се тревожат някои, а за обиколката му.

 

Четиридесет и една жени, участващи в проучването е трябвало да разгледат и използват различни по големина изкуствени пениси, направени с 3D принтер (съвременна технология за изработка на триизмерен твърд предмет с произволна форма с помощта на цифров модел). Моделите били сини и варирали от 10 до 22 см дължина и 6 и 18 см обиколка.

 

Участничките са били помолени да изберат един от моделите (33 на брой) като предпочитан при партньор за една вечер и такъв за дългосрочна връзка. Когато става въпрос за секс за една нощ, жените масово избирали модели на пенис с малко по-голяма обиколка, отколкото тези, които се предпочитали за дългосрочни взаимоотношения.

 

Относно дължината на половия орган не е имало разлика в предпочитанията: и в двата случая жените са предпочели пениси с дължина около 15 см.

 

Влагалището съдържа много нервни окончания, чувствителни на натиск, които могат да бъдат фино настроени за разтягане, спрямо вариациите в периферната обиколка на мъжкия полов орган, поясняват изследователите. Пенис с по-голяма обиколка също така може да стимулира по-добре клитора, което е един от основните фактори за гарантиране на оргазъм при жената.

 

Повечето предишни проучвания са разчитали само на изображения или описания като "малък", "среден" и "голям", когато са били измервани предпочитанията на жените относно размера на пениса. Тези определения обаче са субективни, казват специалистите.

 

 

Това проучване е първото, което е използвало триизмерни модели, което означава, че жените са оценявали по обективни критерии.

 

Във втората част на проучването жените са получили един от моделите пениси, като е трябвало да го изследват за 30 секунди. След това те е трябвало да го разпознаят след всички останали 33 модела.

 

След приключване на проучването изследователите са установили, че участничките са склонни да надценяват размера на пениса, който са изследвали преди това.

 

Това откритие може да успокои мъжете, които не са доволни от мъжкото си достойнство.

 

Данни от проучването са взети от Live Science.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Препоръки при слънчево изгаряне на кожата

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Изгодни оферти
Още от Хранене
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter